У ГПУ гарантують Януковичу життя, тільки б прибув на суд

Колишньому президенту Віктору Януковичу в Україні нічого не загрожує: Генеральна прокуратура гарантує йому цілодобову охорону

Про це заявив прокурор відділу Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, передає Depo.ua з посиланням на "Українську правду".

"Підозрюваному Януковичу нічого не загрожує і його життю та здоров'ю на території України. І як процесуальний керівник подання по даному кримінальному провадженню, я гарантую безпеку і цілодобову охорону підозрюваному Януковичу", - сказав він.

За словами прокурора, оскільки Януковича підозрюють в особливо тяжких злочинах, то його присутність у Києві необхідна.

"Тільки підозрюваний Янукович повинен знаходитися в суді українському. Це офіційна позиція ГПУ", - сказав Кравченко.

Нагадаємо, що 9 грудня у ГПУ заявили, що екс-президент України Віктор Янукович офіційно є підозрюваним у державній зраді. Відповідну усну заяву під час слухань у Святошинському райсуді зробив і сам генпрокурор Юрій Луценко 28 листопада.

Прокурори направили повідомлення про підозру на всі відомі адреси проживання та перебування Януковича на території України і Росії, а також в Ростовський обласний суд Росії та Генпрокуратурі Росії.

Крім того, Януковича підозрюють в огранізації убивств демонстрантів на Майдані Незалежності та економічних злочинах.

23 січня, коли Янукович укотре не явився на допит у ГПУ, його відмовився прийняти уточнену підозру у вчиненні державної зради.

А 30 січня екс-президент запевнив, що готовий свідчити лише з Ростова, але не поїде в Україну, бо тут не розслідують "замахи" на його життя в лютому 2014 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme