Суд зобов'язав наближену до Коломойського фірму виплатити "Укрнафті" понад мільярд, – ЗМІ

Господарський суд Харківської області зобов'язав ще одного дебітора  "Укрнафти" - ТОВ "Техтрейд Груп" (Харків)  погасити заборгованість в розмірі 1,104 млрд грн за нафту, куплену на аукціоні в серпні 2015 року

Про це йдеться в рішенні суду від 23 січня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Depo.ua з посиланням на "Економічну правду".

За даними "Українських новин", таким чином суд задовольнив позов "Укрнафти".

Так, на аукціоні 19 серпня 2015 року ТОВ "Галнафта" викупила всі 127,9 тис. тонн нафти за 1 183,9 млн грн. З цієї суми "Галнафта" оплатила тільки 1,8%, або 20,845 млн грн, також "Укрнафта" отримувала від біржового майданчика гарантований внесок в розмірі 59,15 млн грн.

"Галнафта" стала 4 компанією-дебітором, яку суд першої інстанції зобов'язав повернути борг за куплену на аукціонах нафту.

Таким чином, станом на середину січня суди першої інстанції зобов'язали 4 компанії-дебітора "Укрнафти" погасити перед нею заборгованість сумарно 4,884 млрд грн (64,4% суми всіх заявлених компанією позовних вимог).

Нагадаємо, що торік у серпні "Укрнафта" подала до суду шість позовних заяв з проханням зобов'язати харківські фірми виплатити заборгованість в розмірі 7,59 млрд грн. Зокрема, компанія просила суд стягнути з ТОВ "Котлас" 2,7 млрд грн, з ТОВ "Галнафта" - 1,32 млрд грн, з ТОВ "Техтрейд Груп" - 1,1 млрд грн, з ТОВ "Гарант-УТН" - 648, 66 млн грн.

Дана заборгованість цих п'яти компаній сформувалася за відвантажену, але не повністю оплачену сиру нафту, яка була реалізована на аукціонах "Укрнафти" в березні-серпні 2015 року.

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, власниками зазначених в судових рішеннях компаній є офшори, які пов'язані з групою "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Зокрема, вони фігурували в справі про виведення 1,8 млрд дол з "Приватбанку" за фіктивними контрактами в 2014 році.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme