UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Суд не продовжив домашній арешт миколаївському патрульному, що "погорів" на хабарі

Клопотання про продовження запобіжного заходу подав слідчий, а не прокурор, як це передбачене законом

Суд не продовжив домашній арешт миколаїв…

Слідчий суддя Центрального райсуду Іван Дірко розглянув клопотання слідчого про продовження раніше обраного запобіжного заходу співробітнику поліції, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 КК України - отримання хабара. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі суду.

Прокурор клопотання про продовження строку запобіжного заходу - цілодобового домашнього арешту - до 27 лютого підтримав. Адвокат заперечив проти задоволення клопотання, аргументуючи це тим, що воно подане не вповноваженою особою, а саме слідчим. Тоді як відповідно до норм чинного законодавства, зазначене клопотання подається прокурором.

У суді зазначається, що згідно ч.6 ст.181 КПК України з клопотанням про продовження строків домашнього арешту має звертатись саме прокурор, а не слідчий. Окрім цього, законодавець не вирішив питання щодо дій слідчого судді у випадку, коли клопотання подається не повноваженою особою, суд вирішив відмовити у задоволенні клопотання.

Водночас, зазначене судове рішення не зупиняє дію попередньої ухвали та не позбавляє прокурора права звернутись з аналогічним клопотанням.

Нагадаємо, що суд відправив під домашній арешт одного з миколаївських патрульних, що "погоріли" на хабарі. Другий правоохоронець мав сидітити в СІЗО до 24 січня або внести 120 тис. грн застави.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme