Що поєднує екс-дружину Джонні Деппа і війну в Україні: ТОП-10 фактів про кіносенсацію

У Дніпрі знімають фільм Шарунаса Бартаса "Іній", в якому грає колишня  дружина Джонні Деппа Ванеса Параді

Що поєднує екс-дружину Джонні Деппа і ві…

Depo.ua пропонує дізнатися кілька цікавих фактів про непересічну подію в українському кінематографі.

1. Фільм "Іній" створюють у копродукції України, Франції, Литви і Польщі. Автор сценарію та режисер стрічки – Шарунас Бартас, продюсери – Володимир Філіппов і Олена Єршова (Україна), Юрга Дікцув'єне (Литва), Ян'я Краль (Франція), Марія Блічарська і Моніка Сажко-Градовська (Польща).

2. В центрі сюжету картини – події війни на Донбасі. Головний герой, литовець Литвин Рокас, їде на Схід України з волонтерською місією. Втім, романтичні уявлення про війну не справджуються – реальність виявилася набагато жорсткішою. Подорож не тільки розриває шаблони, але і привносить позитивні емоції – адже в Україні герой зустрічає справжнє кохання.

3. За сюжетом, на Сході герой знайомиться з воєнними журналістами, яких зіграють польський актор Анджей Хира і, власне, Ванеса Параді.

4. Параді погодилася на зйомки за символічний гонорар, але за який саме, наразі невідомо. Всі епізоди з Ванесою Параді змогли відзняти менше, ніж за тиждень. Наразі ж французька зірка вже залишила Україну.

5. Також у кадрі з'являться українські військові. Так, у картині вже знялися офіцери цивільно-військового співробітництва "Курахове" та пошукової групи проекту "Евакуація 200".

6. Французький продюсер Ян'я Краль назвала картину "особливою мандрівкою до українських реалій". Два тижні зйомки проекту проходили на кордоні з окупованим Кримом, згодом вирушили у зону АТО, зокрема, у Красногорівку, Курахово і Мар'їнку, а вже далі – у Дніпро.

Фото з Facebook Шарунаса Бартаса

7. Фільм є переможцем 8-го конкурсного відбору Держкіно. Українська держава виділила на зйомки 11 480 тис. грн., загальна ж вартість фільму – 39 900 тис. грн.

8. У картини з'явився свій живий талісман - так, українська продюсер картини Олена Єршова у Дніпрі придбала цуценя білої швейцарської вівчарки. Мовляв, кіношниця побачила оголошення в Інтернеті і вирішила, що цей песик повинен бути з нею.

9. Шарунас Бартас - доволі титулований режисер з цілим оберемком міжнародних нагород. Так, за картину "Три дні" він отримав премію ФІПРЕССІ і Премію екуменічного журі на Берлінському кінофесті.

10. Про проект активно пишуть у західних ЗМІ. Зокрема, публікація про "Іній" з'явилася у Variety, а Libération вніс "Іній" до 20 фільмів, які неодмінно треба подивитися. Також на перших сходинках рейтингу виявились картини Мартіна Скорсезе, Філіпа Гарреля, Лава Діаса.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme