UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Рівіс підказав нардепам від Закарпаття, заради чого їм треба об'єднатися

В останні місяці минулого року в Закарпатській обласній раді створена робоча група з вивчення питання про внесення змін до Закону України "Про спеціальну економічну зону "Закарпаття"

Рівіс підказав нардепам від Закарпаття,…

Про це Depo.Закарпаття інформує прес-служба облради.

Обласні депутати аргументують необхідність законодавчих змін щодо СЕЗ "Закарпаття" тапланують добитися розгляду цього питання і позитивного його вирішення у Верховній Раді.

"Цей закон продовжує діяти. Але виникла унікальна ситуація: згідно з міжнародними угодами, Меморандумом з МВФ діє норма про те, що ми не можемо приймати жоден закон, який буде надавати тій чи іншій території преференції. Але щодо нас закон — діючий, і коли депутати облради подавали пропозицію про внесення змін до нього, то аргументували її тим, що закон "Про спеціальну економічну зону "Закарпаття" не відмінений, а є чинним.

Сьогодні вже дійшло до того абсурду, що підприємства, які зареєстровані в СЕЗ "Закарпаття", не можуть створювати філій у Закарпатській області. Наприклад, у цю проблему вперлося підприємство "Ядзакі", оскільки воно зареєстроване в спеціальній економічній зоні. Діючий закон цю можливість відкидає", — сказав Рівіс.

За словами голови облради, шляхом внесення змін у діючий закон слід усунути обмеження, згідно з яким підприємства не мають права розширюватися за територіальні межі зони. Коли були пільги (відмінені в 2010-му – ред.), ця вимога виглядала логічною, бо була пов'язана зі специфікою митного контролю: не допускалося зникнення товарів під час їхнього переміщення зі складу на склад. Але зараз, коли в підприємств немає жодних пільг, це обмеження виглядає недоречним і непотрібним.

"Втім, ми ставимо перед собою завдання - добитися відновлення пільг. Чому на це б'ємо? Тому, що коли був прийнятий Закон, він гарантував інвесторам 10 років стабільних правил ведення бізнесу на території СЕЗ "Закарпаття". З примхи Юлії Володимирівни цей закон був змінений — покромсаний і в такому вигляді він зараз працює. Виконання тих умов, які давав законодавець, гарантували десять років стабільної роботи в заявлених умовах. Депутати Верховної Ради від Закарпаття нас підтримують, але наскільки вони зможуть переконати своїх колег у парламенті — невдовзі побачимо", — додав Рівіс.

Очільник Закарпаття відзначив роботу частини депутатів від Закарпаття у Верховній Раді. Поки що є група з п'ятьох депутатів, які спільно лобіюють інтереси нашого краю в парламенті. Всі депутати, а їх, закарпатців за походженням, є аж двадцять, повинні об'єднати свої зусилля. Тоді можна собі уявити, які ми мали б додаткові можливості для розвитку краю.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme