Рішення щодо екстрадиції грузина - АТОвця Церцвадзе ухвалять до 23 лютого

Рішення щодо екстрадиції Гії Церцвадзе повинно бути прийнято до 23 лютого, його має ухвалити Генпрокуратура

Рішення щодо екстрадиції грузина - АТОвц…

Про це під час прес-конференції Гії Церцвадзе повідомила його адвокат Ксенія Проконова, передає Depo.ua з посиланням на 112.ua.

"Нагадую, що рішення про екстрадицію приймає не суд, а Генеральна прокуратура. Приймає вона його протягом 40 діб. 40 діб у нас починаються з 15 числа і закінчуються 23 лютого. 23 лютого о 16:35 повинно бути прийнято максимум рішень. Рішення може бути оскаржено потім, але приймається Генпрокуратурою. У ГПУ є кілька підстав не видавати людину: якщо вона громадянин України, якщо вона подала на статус біженця і потребує додаткового захисту в Україні, якщо є інші підстави, а також якщо життю і здоров'ю людини загрожує небезпека в країні, куди її видають", – зазначила адвокат.

Сам Гія Церцвадзе заявив, що в СіЗО ставляться до нього нормально.

"У самому слідчому ізоляторі з боку співробітників теж нормальне ставлення, жодних таких дій з їхнього боку не було: ані провокаційних, ані натисків, ані психологічних, ані фізичних. З боку керівництва СІЗО теж нормальне ставлення. Про умови тримання – трохи інша тема. Напевно, не думаю, що варто це озвучувати, тому що тюрма є тюрма, як мовиться, хоч це й ізолятор. Але все одно, там тимчасове затримання", – сказав Церцвадзе.

Говорячи про свої подальші плани, грузинський доброволець сказав: "Я сподіваюся, що мені буде надано таку можливість займатися тією діяльністю, для чого я сюди приїхав. Я приїхав для того, щоб допомогти моєму братньому народу".

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що є підстави для того, щоб громадянин Грузії Гія Церцвадзе був звільнений з-під арешту на час екстрадиційної перевірки, і для подальшого рішення України про відмову у видачі Росії. Сьогодні, під будівлею обласної прокуратури Одеської області пройшов мітинг на підтримку Георгія Церцвадзе.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme