Порошенко закликав Бундестаг визнати Голодомор геноцидом українців

Президент України Петро Порошенко закликав парламент Німеччини визнати Голодомор актом геноциду проти українського народу

Про це він сказав під час зустрічі з президентом Бундестагу Норбертом Ламмертом, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу глави держави.

"Президент звернувся з проханням до парламенту Німеччини визнати Голодомор актом геноциду проти українського народу", - йдеться в повідомленні.

Глава держави повідомив про загострення ситуації на Донбасі і гібридну агресію з боку Росії. Співрозмовники відзначили важливість збереження єдності та солідарної ефективної відповіді на наявні загрози для миру і безпеки.

Порошенко висловив подяку за тверду позицію Ламмерту на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та рішучого невизнання анексії Росією Криму. Сторони погодилися з важливістю підтримки політики санкцій щодо Росії до повного виконання мінських домовленостей.

Співрозмовники також обговорили прогрес України на шляху реформ і відповідні можливості Бундестагу щодо підтримки української влади в цьому напрямку.

Порошенко і Ламмерт підкреслили важливість прискорення надання українцям безвізового режиму та ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Вони також відзначили важливість проведення "Дня реформ в Україні" навесні цього року в Бундестазі.

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Німеччині. У рамках поїздки Порошенко зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, на якій обговорять питання виконання Росією пунктів Мінських угод, врегулювання ситуації з безпекою на Донбасі, а також питання звільнення заручників.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme