UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Під мерією Миколаєва зібрався "тарифний" пікет працівників ЖЕКів (ФОТО, ВІДЕО)

Комунальники вимагають підвищити їм зарплатню, а у разі, якщо побудинкові тарифи залишать без змін, виплачувати їм компенсацію

Під мерією Миколаєва зібрався "тарифний"…

Сьогодні зранку, 30 січня, під мерію Миколаєва вийшли працівники ЖЕКів міста, вимагаючи підвищити побудинкові тарифи та зарплатню. Про це повідомляє Depo.Миколаїв.

На мітинг зібралися близько 100 працівників, незважаючи на те, що розпочався робочий тиждень. Працівники вимагають підняти їм зарплатню, оскільки вона маленька, та побудинкові тарифи. Варто додати, що наразі призначено засідання комісії, яка розглядає обґрунтованість підвищення тарифів. Працівники ЖЕКів наполягають: якщо проблема не вирішиться, вони за тиждень не вийдуть на роботу.

До пікетувальників вийшов мер: "В бюджет міста платять із зарплаті відрахування всі люди: і ті, хто живе в приватному секторі, і ті, хто живе не в приватному секторі. Якщо ми зараз будемо дотувати, давати на зарплатню гроші з бюджета міста, то вийде, що ми дотуємо одних громадян, які живуть в багатоквартиних будинках, а тих, які в приватних - не датуємо", - сказав мер.

За його словами, у нього немає бажання підвищувати тариф, проте його потрібно зробити обґрунтованим: "Моя позиція проста: я не бажаю підвищувати тарифи. Я бажаю, щоб вони були адекватні сьогоднішньому рівню життя, люди, які роблять цю тяжку роботу, отримували зарплатню і могли далі жити", - сказав Сєнкевич.

Наразі на комісії депутати мають перевірити "кожну цифру", за словами мера. Він додає, що рішення має бути обґрунтованим, а не політичним.

Зауважимо, на пікеті присутні багато працівників ЖЕКів скандальних бізнесменів Аліка Пеліпаса та Владислава Чайки - сина покійного мера. Деякі працівники вимагають ввести компенсації. Очільник профсоюзу працівників сфери ЖКХ Світлана Начинова зауважила, що згідно із законом, якщо тариф залишають без змін, повинні виплачувати компенсацію: "Для того, щоб компенсувати тариф, я не витягаю кошти з карману. Я не можу думати за депутатів та ухвалювати за них рішення", - відповів мер.

Сєнкевич знов наголошував, що потрібно вгамувати емоції для ухвалення рішення. "Моя позиція проста: ті тарифи, які ми ухвалили, їх можна пояснити, і вони логічні", - додав мер.

Він також повідомив, що рішення виконкому з приводу підвищення тарифу він підписав. Після засідання комісії рішення обіцяють озвучити завтра.

Нагадаємо, що виконком ухвалив рішення підвищити побудинкові тарифи приблизно вдвічі. Після цього зібралася комісія депутатів, яка перевіряє обґрунтованість тарифів: депутати вже знайшли помилки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme