Навіщо Тимошенко йде по стопах Савченко

Юлія Тимошенко повезла до Сполучених Штатів якийсь мирний план. А хто її уповноважував це робити?

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Навіщо Тимошенко йде по стопах Савченко…

Складається враження, що радники з міжнародних питань Юлії Тимошенко переконали її, що зараз саме час для показу себе перед командою новоспеченого президента США Дональда Трампа. То ж, скориставшись зимовими канікулами в українській політиці, Юлія Володимирівна вирішила влаштувати "миротворчий" тур за океан. Як офіційно сказано у заяві прес-служби "Батьківщини", під час своєї поїздки їхня лідерка з 29 січня по 4 лютого має намір провести низку зустрічей з конгресменами, сенаторами, майбутніми чиновниками і провідними експертами з питань політики, економіки і безпеки. "Я їду в США, щоб зустрітися з конгресменами, сенаторами, майбутніми чиновниками - з тими, хто прийшов з командою нового президента США, для того щоб намагатися побудувати систему захисту національних інтересів України. Я їду з пропозиціями мирного плану врегулювання конфлікту на сході України. У мене є чітке бачення, як скоординувати всі країни, які можуть допомогти Україні і світу закінчити війну в центрі Європи", - заявила Тимошенко.

Залишається незрозумілим, хто в Україні уповноважував Юлію Володимирівну їхати до Штатів і говорити там про варіанти вирішення конфлікту на сході. У Конституції чітко прописано, які органи влади мають цим займатися. Тимошенко всього лише лідер найменшої парламентської партійної фракції , яка півтора роки тому втекла з коаліції. До того ж якщо пані Юлія має "пропозиції мирного плану", то цікаво було б їх детально почути. Поки ж лідерка "Батьківщини" такими вояжами більше нагадує свою колишню колежанку Надію Савченко, яка теж влаштовує візити на Захід. До речі, у вересні минулого року льотчиця, яка тоді ще входила до фракції "Батьківщина", також літала до Штатів, розповідаючи про свої "плани" врегулювання ситуації на Донбасі.

Варто згадати й інші знакові поїздки Тимошенко. У квітні 2014 року вона відвідала Донецьк, де саме розгортався сепаратистський шабаш. Тоді експерти попереджали: ситуацією мають займатися силовики й спецслужби, а от політикам краще туди носа не сунути. Аби зайвий раз не дратувати населення. Можна пригадати ще один візит Тимошенко до США та її теплі обійми з колишньою нардепшою від Партії регіонів Ганною Герман. Цей факт гаряче обговорювали в соцмережах.

З ким тепер зустрічатиметься лідерка "Батьківщини"? Відповідь, яка на поверхні: з людьми з команди Трампа, адже раніше у неї були налагоджені непогані стосунки з демократами, а не з республіканцями. Проте існує й інша думка: про суть її поїздки ми дізнаємося не із заяв самого політика, їхній зміст прогнозований, а з наслідків візиту для когось з представників вітчизняного олігархату. Простіше кажучи, комусь після цього в Штатах мають дати індульгенцію, або хоча б попросити Київ стишити хід антикорупційних розслідувань стосовно цієї персони. Кого саме це стосуватиметься? Палітра чимала - від Олександра Онищенка до дрібніших багатіїв. Чи йтиметься в США про мирний план? Звісно, якісь пропозиції Тимошенко повезла. Але навряд чи вона зацікавить ними заокеанських політиків, які звикли вирішувати подібні питання з представниками влади.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme