Над Естонією на низьких висотах політають винищувачі НАТО

Літаки НАТО, які базуються на авіабазі Емарі в Естонії будуть відпрацьовувати польоти на низьких висотах над територією країни

У прес-службі Сил оборони Естонії відзначили, що винищувачі Німеччини Eurofighter протягом робочого тижня будуть здійснювати польоти парами на низьких висотах (не нижче 500 футів або 152 метри) далеко від населених пунктів в першій половині дня, повідомляє Depo.ua з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Польоти здійснюються на підставі угод між країнами НАТО у спеціально відведених для цього зонах. Такі зони для польотів на малих висотах виділені усіма урядами країн Балтії.

Військово-повітряні сили НАТО знаходяться на території країн Балтії в порядку ротації з 29 березня 2004 року, коли вони стали членами альянсу. На саміті в Чикаго в 2012 році місія була продовжена на невизначений термін.

"Перебування літаків НАТО в країнах Балтії є частиною концепції "розумної оборони", метою якої є збереження ресурсів держав альянсу для спільного вкладу у різні потужності", - підкреслили в прес-службі Сил оборони.

На естонській авіабазі Емарі в даний час базуються літаки ВПС Німеччини, які перейняли місію охорони повітряного простору країн Балтії 31 серпня 2016 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme