UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Віньковеччині громаді відсудили землю і майно

Відумерла спадщина тепер у власності тергромади

На Віньковеччині громаді відсудили землю…

На Хмельниччині прокуратура допомогла територіальній громаді отримати у спадок землю та будинок, повідомляє Depo.Хмельницький.

Городоцька місцева прокуратура встановила, що після смерті громадянки, яка проживала на території Віньковецького району, залишилось майно – земельна ділянка та будинок, яке тривалий час не успадковувалось.

"У разі відсутності спадкоємців, відповідно до Цивільного кодексу України, орган місцевого самоврядування зобов'язаний звернутися до суду із заявою про визнання спадщини відумерлою, - зазначає начальник Віньковецького відділу місцевої прокуратури Олександр Лісовий. - Однак, представники сільської ради, на території якої була зареєстрована власниця майна, проігнорували вимоги законодавства і вчасно не подали до суду відповідну заяву."

Відтак, прокуратура, реалізовуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, звернулася до суду із заявою про визнання спадщини відумерлою.

Вимоги заяви суд задовільнив, а майно вартістю майже 60 тисяч гривень за рішенням суду переходить у власність територіальної громади.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme