На Черкащині зруйнувалася 80-метрова труба газової котельні

Без теплопостачання залишилось близько 5000 людей, для ліквідації наслідків аварії створено відповідний штаб

На Черкащині зруйнувалася 80-метрова тру…

29 січня о 00:10 в місті Монастрище на Черкащині по вулиці Соборній сталось руйнування димової труби висотою 80 метрів газової котельні КП "Теплокомуненерго" яка належить Монастирищенській міській раді, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на ГУ ДСНС в Черкаській області.

Внаслідок події без теплопостачання залишилось близько 2000 абонентів (орієнтовно 5000 осіб з 13100 осіб які мешкають у районному центрі).



На місце події одразу виїхав черговий караул Монастрищенської пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС у Черкаській області. Під час проведення розвідки на місці руйнування встановлено, що будівля котельні не ушкоджена, загиблих та травмованих внаслідок події немає.

Для розбору конструкцій на місці надзвичайної події працюють 25 працівників комунального підприємства та інженерна техніка.

Головним завданням робіт, що тривають є очищення двох газовідводів і підключення котельні до димової труби, що залишилась. Водночас, вирішується питання щодо переключення котельні до резервної димової труби, яка знаходиться на відстані 40 метрів від місця події.

В районній державній адміністрації відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Для ліквідації наслідків аварії створено відповідний штаб до якого залучені представники усіх аварійних служб та відомчих організацій.

Станом на 11 годину ранку, в місті вдалось повністю відновити режим подачі теплопостачання до усіх житлових помешкань на мінімально достатньому рівні.

На ряді обєктів критичної інфраструктури, введені в дію та використовуються можливості аварійних теплогенеруючих станцій, а також розгорнуті пункти обігріву.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme