Мешканці Сумщини перерахували до "фонду аферистів" 30 тис. грн

На таку суму збагатилися шахраї за рахунок чотирьох жителів області

Мешканці Сумщини перерахували до "фонду…

Від рук невідомих зловмисниць постраждала 86-річна жителька Великописарівського району. Дві жінки, віком приблизно 35-40 років, завітали до старенької додому. Назвавшись представниками банку, вони під приводом обміну грошей запропонували літній господині переписати наявні у неї купюри. Після чого, заклеївши переписану готівку у конверти, пішли. Коли ж бабуся перевірила вміст залишених пакетів, то виявила зникнення 8000 гривень, пише Depo.Суми з посиланням на відділ комунікації поліції сумської області.

Жертвами ще двох псевдобанкірів стали жительки Конотопу віком 59-ти та 61-го років. Зателефонувавши жінкам на мобільний, зловмисники назвались представниками відомих українських державних банків. Під приводом збільшення кредитного ліміту по банківських рахунках, ошуканці випитали у довірливих дам конфіденційні дані їх банківських карток. Отримавши безперешкодний доступ до чужих рахунків, пройдисвіти всього за кілька хвилин повністю їх спустошили. Відтак, одна з потерпілих втратила 5055 гривень, друга - 15061 гривню.

Постраждав від рук інтернет-шахрая й 53-річний чоловік з Шостки. Намагаючись придбати за прийнятною ціною через відомий інтернет-аукціон цукор, чоловік перерахував авансом 3000 гривень. Не отримавши замовлення та не маючи змогу зв‘язатися з "продавцем", котрий змінив сім-карту свого телефону, чоловік змушений був шукати допомоги у стражів порядку.

Наразі за всіма цими фактами працівники поліції відкрили кримінальні провадження за відповідними частинами ст. 190 Кримінального кодексу України "Шахрайство" та проводять слідчі дії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme