Двері закриваються: Трамп ускладнив видачу туристичних і бізнес-віз до США

Туристичні та бізнес-візи у США не можна буде отримати без повторної особистої співбесіди в консульстві

Про це повідомляє американське видання Quartz з посиланням на указ президента США Дональда Трампа, передає Depo.ua.

Указ призупиняє дію програми Visa Interview Waiver Program, яка дозволяла туристам і бізнесменам отримувати повторну візу в США типу B1 і B2, відправляючи документи в консульство без особистої співбесіди.

"Держсекретарю США слід негайно перервати дію The Visa Interview Waiver Program і забезпечити відповідність процедури видачі віз розділу 222 Акта про імміграцію та національності, що вимагає від кожного претендента неіммігрантскої візи особистої співбесіди зі спеціально обумовленими винятками", - йдеться в пункті 8 документа, розміщеного на сайті телеканалу CNN.

Як зазначає видання, тепер особиста присутність буде необхідна кожен раз при закінченні терміну діючої візи, що створить додаткові незручності для туристів і бізнес-мандрівників. Це може негативно позначитися як на іноземному турпотоку в США, так і на роботі диппредставництв країни, яким доведеться призначати і проводити значно більше співбесід.

Нагадаємо, 27 січня президент США підписав указ, яким була припинена видача віз громадянам семи країн, до числа яких увійшли Іран, Ірак, Лівія, Сирія, Судан, Ємен, Сомалі. Держдепартамент США роз'яснив, що указ стосується і іноземних громадян з подвійним громадянством, за винятком тих випадків, коли один з паспортів - американський.

Введення заборони викликало хаос і паніку в аеропортах США, по всій країні пройшли акції протесту з тисячами учасників. Демонстранти збиралися біля Білого дому, на центральних площах Бостона і Нью-Йорка, навколо аеропортів Атланти, Лос-Анджелеса, Вашингтона, Далласа і інших міст.

На наступний день Федеральний суд Нью-Йорка тимчасово призупинив дію документа Трампа, скасувавши депортацію громадян в тому випадку, якщо у них є діюча американська віза.

Сьогодні повідомлялося, що цей закон змінив поряд видачі віз для росіян.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme