Чорний вікенд: Як Коноплянка, Караваєв та інші українські "зірки" зганьбились в Європі

Більшість українських легіонерів захочуть якнайшвидше забути цей вікенд

Чорний вікенд: Як Коноплянка, Караваєв т…

Depo.Сектор пильно стежив цими вихідними за виступами українців в Європі.

Один з лідерів збірної України Євген Коноплянка ніяк не може завоювати довіру головного тренера "Шальке" Маркуса Вайнцирля. У матчі з "Айнтрахтом" українець вийшов лише на 79-ій хвилині, так і не зумівши врятувати ситуацію - гельзенкірхенці програли 0:1 і тепер займають аж 11 сходинку Бундесліги, ризикуючи залишитись на наступний сезон без єврокубків. WhoScored доволі низько оцінив 12 хвилин Євгена в матчі.

Ще плачевніша ситуація у Артема Федецького. "Дармштадт" цими вихідними був нещадно битий "Кельном" - 1:6. Артем з'явився на полі на початку другого тайму при рахунку 0:3 та після цього ситуація стала ще гіршою. "Дармштадт" з 9 очками осів на дні турнірної таблиці Бундесліги.

Переберемось у Іспанію. Роману Зозулі так і не дали відчути смак протистояння з "Барселоною". "Бетіс", до слова, не без допомоги арбітра, створив сенсацію, зігравши 1:1. Інший українець в Іспанії Артем Кравець з 5 голами - найкращий бомбардир "Гранади" та радості від цього небагато - його команда пасе задніх в Прімері. В цьому турі чемпіонату Іспанії українця витіснив з основного складу зірковий новачок "Гранади" Адріан Рамос, а Кравець з'явився на полі лише на 74-ій хвилині. І, можливо, наставник "Гранади" Лукас Алькарас прогадав - Кравець встиг поцілити в стійку, але на більше йому просто не вистачило часу, а "Гранада" міцно засіла на дні Прімери.

Черга відчути фіаско настала і для новачка "Фенербахче" Олександра Караваєва. Українець непогано зарекомендував себе у перших матчах за стамбульців, але, схоже, цього поки що замало для Діка Адвоката, який залишив Караваєва на лаві запасних у матчі проти "Кайсеріспора". Олександр Караваєв з'явився на полі на 66-ій хвилині при рахунку 1:1 і після цього "Фенербахче" пропустив тричі. Ні на що не натякаємо. Попри все, Караваєв отримав одну з найнижчих оцінок у матчі - лише 5,7.

Тим часом, Євген Селезньов досить швидко адаптувався в "Карабюкспорі". Більше ігрового часу отримав і одноклубник Євгена Андрій Блізніченко. Однак, цього разу команда українських легіонерів мінімально поступилася "Різеспору" - 0:1. Селезньов провів повний матч, а Блізніченка замінили на 68-й хвилині.

Набагато кращі справи в українців, які виступають у менш топовому чемпіонаті Європи. Хавбек ПАОКа Євген Шахов вийшов у стартовому складі в матчі чемпіонату Греції проти "Панетолікоса". Півзахисник збірної України провів усі 90 хвилин на полі, а його команда перемогла 1:0. Інший українець Віталій Приндета також зіграв повний матч за свій "Платаніас". Команда екс-хавбека "Волині" і молодіжної збірної України здобула вольову перемогу над аутсайдером "Керкірою".

Руслан Малиновський, який час від часу тішить нас голами та асистами за "Генк", цього разу не допоміг своїй команді розжитися очками в матчі чемпіонату Бельгії проти "Мехелена". Українець відіграв на полі 80 хвилин, після чого його замінили. Така ротація не допомогла "Генку" уникнути поразки - 0:1.

А ось одні з найбільших надій України хавбек ПСВ Олександр Зінченко та півзахиник "Байєра" Владлен Юрченко цього тижня були дуже скромними. Перший просидів увесь матч прот "Хераклеса" на лаві запасних, а другий взагалі не потрапив до заявки леверкузенців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme