Чому бойовики вчепились в Авдіївську "промку"

Бойовики намагаються закріпитися біля Авдіївки, щоб їх не відкинули до Ясинуватої 

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Depo.ua.

"Ворог намагається зачепитися за Авдіївку, тому що бояться, щоб їх не відкинули до Ясинуватої. Вони хочуть вчепитися за Авдіївську промзону та дорогу між Горлівкою та Донецьком, щоб продовжувтаи на цьому рубежі стримуати наші війська від захоплення Донецька з півночі та наближення до Ясинуватої", - сказав Бутусов.

За його словами, бої точаться на невеликій ділянці фронту. "Тому казати про те, що це прямо пов'язано з якимись політичними речами, я такого прямого взаємозв'язку не бачу", - сказав журналіст.

У свою чергу, журналіст Роман Бочкала вважає, що загострення в Авдіївці може бути спробою Кремля з'ясувати реакцію нової Адміністрації президента США Дональда Трампа, передає "Гордон".

За його словами, для бойовиків ведення війни є способом для виживання їхнього терористичного режиму. І активізація бойових дій була очікуваною, адже у Авдіївській промзоні протягом року йшли позиційні зіткнення.

"Вони (ватажки бойовиків, – ред.) прекрасно розуміють, що не можуть бути на владному п'єдесталі у мирний час. Їм потрібно постійно воювати", – каже Бочкала.

Він вважає, що Кремль цілком влаштовує така поведінка бойовиків на Донбасі. "Може, це якась спроба Москви – якою буде реакція Штатів. Може бути, вже навіть є якісь домовленості з цього приводу, про які ми ще не знаємо", – припустив журналіст.

Нагадаємо, вранці 29 січня бойовики обстріляли Авдіївську промзону зі стрілецької зброї та мінометів, після чого влаштували штурм позицій українських військових.

За останніми даними Міноборони України, за минулу добу на Донбасі п'ятеро українських військових загинули, 14 зазнали поранень. Згодом стало відомо про загибель ще двох бійців та порання п'ятьох.

Також 29 січня під обстріл бойовиків потрапили мирні квартали Авдіївки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme