Білий дім спростував чутки про заборону на в'їзд власникам "Green card"

Заборона на в'їзд в США громадянам семи мусульманських країн не поширюється на власників грін-карти (дозволу на постійне проживання в США)

Про це заявив глава апарату президента США Рейнс Прібус в інтерв'ю телеканалу NBC, передає Depo.ua з посиланням на Російську службу Бі-бі-сі.

Однак, за словами Прібуса, тих, у кого в паспорті багато відміток про відвідування країн, що увійшли в чорний список, при в'їзді в США будуть перевіряти більш ретельно.

"Якщо ви подорожуєте туди і назад (між США і зазначеними сімома країнами), то вас піддадуть подальшим перевіркам", - сказав він.

Прібус також додав, що всі громадяни зазначених країн, включаючи тих, хто має громадянство США, можуть бути піддані додатковим процедурам перевірки.

Раніше прес-секретар міністерства внутрішньої безпеки США Джилліан Крістенсен, заявила, що заборона на в'їзд громадянам семи країн поширюється на власників грін-карти.

Також глава адміністрації Трампа відкинув закиди в тому, що введення заборони викликало хаос. За його словами, в суботу в США в'їхали 325 тис. осіб, лише 109 з них були затримані.

Нагадаємо, 26 січня президент США Дональд Трамп заборонив протягом трьох місяців пускати в країну відвідувачів з семи мусульманських країн. Заборона стосується і тих, у кого є візи. Трамп пояснив обмеження на в'їзд боротьбою з тероризмом.

Після цього в аеропортах були затримані від 100 до 200 людей, серед них і транзитні пасажири.

Під цю заборону також потрапили члени екіпажів літаків.

У США десятки тисяч людей вийшли на мітинги проти імміграційної політики Трампа.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme