UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Антимонопольники Хмельниччини настирно рекомендують владі посилити контроль за вартістю проїзду

Тарифи на перевезення пасажирів автотранспортом загального користування на приміських та міжміських маршрутах потребують контролю

Антимонопольники Хмельниччини настирно р…

Хмельницьке обласне територіальне відділення АМКУ рекомендує Хмельницькій ОДА та РДА посилити контроль за тарифами на перевезення пасажирів, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на сайт відомства.

Вартість проїзду повинна визначатися лише шляхом конкурсу, а регулювання і контроль цих процесів лежить виключно на місцевих адміністраціях.

Водночас, однією із суттєвих і невід'ємних умов договору має бути й вартість проїзду, оскільки перевізники під час проведення конкурсу для визначення відповідного перевізника на автобусних маршрутах загального користування мають змагатися між собою, в тому числі за допомогою пропозиції встановлення відповідної вартості послуг перевезення.

Відтак, виконавча влада повністю відповідає за організацію належного перевезення пасажирів, визначення на конкурсних умовах перевізників, укладення договорів та контролю за дотриманням відповідних умов перевезень і державних соціальних стандартів.

Чиновники мають право достроково розірвати договір у разі порушення умов угоди. Це стосується і частини формування та зміни тарифів, як невід'ємної частини цих договорів.

Враховуючи специфіку окремих приміських маршрутів, суб'єкти господарювання – перевізники можуть займати монопольне (домінуюче) становище на цих маршрутах, і, застосовуючи економічно необґрунтований тариф, - зловживати своїм становищем на цьому ринку та порушувати інтереси пасажирів.

Питання обґрунтованості ціноутворення лежить у площині контролю договірних взаємовідносин між автомобільними перевізниками та відповідними держадміністраціями. Але працівники Хмельницького відділення АМКУ встановили, що адміністрації не беруть до уваги таку істотну умову, як вартість тарифу на перевезення, запропоновану перевізником.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme