Загострення в АТО. У що виллється наступ ЗСУ під Донецьком (КАРТА)

Постійні артилерійські провокації на Донбасі, що посилилися наприкінці тижня, вилилися в недільне загострення, масштаби якого зараз ще не зовсім зрозумілі

Загострення в АТО. У що виллється наступ…

З уривчастих повідомлень в соцмережах спробуємо зібрати хоча б приблизну картину того, що відбувається в районі Донецька.

Вечірні обстріли в районі Ясинуватського посту до ранку (близько 05:00) переросли в канонаду з ближнім боєм. Практично одночасно в Мережі почали з'являтися повідомлення, як від різного роду медійних "ополченців" (яких вживу на передку ніхто не бачив), так і від місцевих мешканців, що ВСУ перейшли в наступ відразу на декількох напрямках.

Перш за все це північна частина розв'язки на посту ДАІ - тут позиції бойовиків перебували на відкритому просторі, не обладнані в інженерному відношенні, так як через близькість наших позицій перекинути інженерну техніку неможливо.

Одночасно почалося просування і в районі Донецької фільтрувальної станції, звідки "керівництво ДНР" через ОБСЄ вимагало відвести наші частини на 1,5 кілометри ще в четвер.

В результаті вже близько 08:00 з'явилися повідомлення, що почалося спорудження нашого блок-посту безпосередньо на в'їзді на територію ДФС. Тоді були озвучені факти численних прильотів снарядів на фільтрувальну станцію і судячи з усього найближчим часом вся Донецька область знову залишиться без води.

Природно, що противник пустив в хід всю наявну артилерію, причому розміщена вона переважно в районі житлових забудов. Вже зараз відомо про прильоти в Авдіївку, Василівку (Ясинуватського району), безпосередньо в межу Донецька (принаймні, в стороні об'їзної дороги на Ясинувату, де у бойовиків розташовуються позиції артилерії і місце базування в колишній частині МНС), Макіївку та Ясинувату. Про загиблих і поранених цивільних точної інформації не має, але принаймні в Авдіївці є один поранений.

Дуже складне питання з втратами. Лідер бойовиків "Восток" Ходаковський озвучив втрати бойовиків з 11 поранених, а також один вбитий - "командир 1-го батальйону 11 полку" такий собі Іван Андрійович, більш відомий як "Грек".

З нашої сторони офіційно відомо про трьох поранених, проте зрозуміло, що при наступі втрати неминучі і зараз перевіряється інформації про п'ятьох наших загиблих.

Зараз ситуація досить напружена - бойовики для призупинення нашого локального наступу підтягують сили і засоби - є відомості, що "Гради" і "Урагани" з "артилерійської бригади Кальміус", так що вечір обіцяє бути гарячим. Є відомості, що бойовики почали евакуацію принаймні одного військового госпіталю з пораненими в північній частині Донецька.

На інших напрямках теж неспокійно - відмічається вогонь супротивника по Красногорівці, постійні артилерійські перестрілки в районі Широкиного і Комінтернового.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme