UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У США спалахнули "міграційні" бунти проти Трампа. Клінтон підтримала

У Нью-Йорку на площі перед федеральним судом в Брукліні відбуваються протести проти міграційної політики президента США Дональда Трампа

Як повідомляє Depo.ua з посиланням на американські ЗМІ, біля будівлі суду зібралися сотні людей.

У багатьох з учасників протесту в руках плакати з написами "Ми всі іммігранти" і "Ласкаво просимо біженців".

За даними The Washington Post, саме цей суд тимчасово заборонив депортувати з США тих громадян, які підпадають під указ Трампа про посилення міграційної політики.

Зазначається, що через кілька хвилин після рішення суду Брукліна, схоже рішення було винесено в суді міста Алегзандрія (штат Вірджинія). Окружний суддя прийняв рішення призупинити дію указу Трампа на сім днів для тих приїжджих, у кого є американська грін-карта.

Своїм рішенням федеральний суд дозволив перебувати у США тим, хто вже прибув до країни і у кого є чинна американська віза. Агентство Reuters уточнює, що тимчасовий дозвіл залишитися в Сполучених Штатах торкнеться 100-200 людей, які були затримані в аеропортах країни.

У департаменті національної безпеки повідомили, що уважно стежили за розглядом звернення Американського союзу цивільних свобод у суді Брукліна. За інформацією відомства, судове рішення торкнеться 375 осіб, 109 з них були затримані у США, 173 людини не пустили в літак в аеропорту вильоту.

Крім того, акції протесту проти міграційних обмежень відбулись і в інших містах США.

Екс-держсекретар США Гілларі Клінтон підтримала учасників протестів. "Я стою на боці людей, які зібралися сьогодні по всій країні, захищаючи наші цінності і нашу конституцію. Це не те, ким ми є", - написала вона у Twitter.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заборонив протягом трьох місяців пускати в країну відвідувачів з семи мусульманських країн. Заборона стосується і тих, у кого є візи. Трамп пояснив обмеження на в'їзд боротьбою з тероризмом.

Під цю заборону також потрапили члени екіпажів літаків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme