Трамп розгнівив Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає необгрунтованим рішення нового президента США Дональда Трампа обмежити в'їзд мігрантів в країну

Про це заявили в адміністрації Меркель, передає Depo.ua з посиланням на AP.

"Вона (Меркель, - ред.) переконана, що активна боротьба з тероризмом, навіть необхідна, не виправдовує того, що люди певного походження чи віросповідання ставляться під підозру", - заявив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

Він також зазначив, що в даний час уряд Німеччини оцінює наслідки дій американської адміністрації для німців з подвійним громадянством.

До критики жорсткості імміграційної політики Трампа також приєдналася прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей.

"Імміграційна політика США - це справа уряду Сполучених Штатів, так само як імміграційна політика в цій країні (Великій Британії, - ред.) повинна визначатися нашим урядом. Однак ми не згодні з таким підходом", - заявила глава британського уряду.

Нагадаємо, 26 січня президент США Дональд Трамп заборонив протягом трьох місяців пускати в країну відвідувачів з семи мусульманських країн. Заборона стосується і тих, у кого є візи. Трамп пояснив обмеження на в'їзд боротьбою з тероризмом.

Після цього в аеропортах були затримані від 100 до 200 людей, серед них і транзитні пасажири.

Під цю заборону також потрапили члени екіпажів літаків, а також кандидати на премію "Оскар".

У кількох американських містах пройшли акції протесту з вимогою скасувати міграційні обмеження.

Крім того, зауважимо, що напередодні Трамп та канцлер Німеччини Ангела Меркель вперше провели телефонні переговори, у рамках яких обговорили діяльність НАТО, ситуацію на Близькому Сході, а також конфлікт на Донбасі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme