UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ТОП-10 спортивних подій: як Запоріжжя стало борцівською та легкоатлетичною столицею

Цього тижня Запоріжжя приймало кращих борців семи країн світу, а потім тут визначали найсильніших українські легкоатлети

ТОП-10 спортивних подій: як Запоріжжя ст…

Минулий тиждень ознаменувався для Запоріжжя одразу двома важливими стартами – спочатку до нашого міста з'їхались класики кількох країн, аби визначити сильніших на міжнародному турнірі Трухіна. А потім естафету перейняли легкоатлети, які прибули на традиційний командний чемпіонат України у приміщенні. Звичайно, на обох стартах без нагород наші земляки не лишилися. Знаковим тиждень виявився і для місцевих ігрових колективів. Зокрема, ГК "ZTR" зберіг лідерство у Балтійській лізі, БК "Запоріжжя-ЗОГ" переміг у першому матчі чвертьфіналу Кубку України. Чим ще запам'ятався тиждень, що минає – у ТОП-10 спортивних подій від Depo.Запоріжжя.

1. Борці семи країн визначили найсильніших у Запоріжжі

Цьогорічний турнір з боротьби пам'яті майстра спорту СРСР Євгена Трухіна зібрав 120 кращих спортсменів із семи країн світу віком від 17 до 21 року. Підійнятися на найвищу сходинку п'єдесталу пошани вдалося одразу чотирьом запоріжцям. Перемогу у своїх вагових категоріях святкували Михайло Ступін, Антон Куценко, Артем Уточкин та Андрій Дегтярьов. А ось найкращим борцем меморіалу Трухіна судді визнали киянина – 18-річного Дмитра Кияшка.

2. Запорізька легкоатлетка оформила золотий хет-трік на чемпіонаті України

Нагороди командного чемпіонату України з легкої атлетики у Запоріжжі розіграли майже чотириста спортсменів із 25 регіонів країни. Золотий хет-трік оформила Анастасія Ткачук - має золото з бігу на 1500 м, на дистанції 800 м та в естафеті 200+400+600+800 м, де виступала разом із Ольгою Борисенко, Анастасією Бризгіною та Наталією Дерев'янко. Також чемпіонкою України на дистанції на 400 м стала Анастасія Бризгіна. "Золото" у бігу на 60 м здобув запоріжець Роман Кравцов, у жіночий 60-метрівці третьою фінішувала Ольга Борисенко. Цей здобуток приніс нашій збірній сьоме командне місце. Виграли запорізькі старти кияни, друге місце мають легкоатлети Львівської області, а третє – у Вінничан.

3. ГК "ZTR" зберіг лідерство у Балтійській лізі

Запоріжці зіграли два поєдинки в Естонії. Спочатку наша команда зустрілася у Кехрі із місцевим "HC Kehra/Horizon Pulp&Paper". У першому таймі господарі наступали на п'яти гостям із Запоріжжя, однак, переграти не змогли. У підсумку - 30:25 на користь нашої команди. Наступний поєдинок трансформаторники грали із ГК "Вільянді" з однойменного міста. Тут нашим землякам довелося понервувати. Лік забитим розпочали запоріжці, але після двох голів результативність дещо "пригальмувала", причому в обох командах. Першими оговтались господарі, що вилилося в переможний перший тайм – 10:8. Надолужувати згаяне ЗТРівцям довелось у другому. Врешті матч завершився перемогою ГК "ZTR" - 24:18. Нині підопічні Віталія Ната лідирують у своїй групі з відривом від найближчих суперників - ГК "СКА-Мінск" і ГК "Кехра" - у п'ять очок.

4. БК "Запоріжжя-ЗОГ" сенсаційно переграв БК "Будівельник"

У чвертьфіналі Кубку України суперником запоріжців став один із лідерів регулярного чемпіонату Суперліги київський БК "Будівельник". У першій десятихвилинці запорізького матчу гостям довелося наздоганяти господарів, повести у рахунку вдалося лише раз. Тож ця чверть була за запоріжцями – 17:15. Не збавила обертів команда Дмитра Щиглінського і в наступному відрізку. Кияни двічі відпускали наших баскетболістів вперед на вісім пунктів, але на велику перерву таки скоротили відставання до трьох очок - 37:34 на користь господарів. Третій відрізок не вніс суттєвих коректив у гру, запоріжці лідирували - 59:53. Найдраматичнішою видалася заключна чверть – будівельники кілька разів вели у рахунку і навіть виграли цей відрізок, та це не принесло їм перемогу у поєдинку. Тож на домашньому паркеті тріумфували запоріжці – 78:73. Вирішальний матч-відповідь, який визначить учасника півфіналу Кубку України, відбудеться третього лютого в Києві.

5. Запорізький "Мотор" двічі переміг у Німеччині

Запорізький клуб на зборах у Німеччині зіграв матчі з командами Бундесліги. У першому поєдинку на німецьких зборах ГК "Мотор" зустрівся з командою "Ерланген", яка крокує дев'ятою у турнірній таблиці Бундесліги. Чемпіон України виявився сильнішим – перший тайм моторівці завершили з рахунком 17:15 на власну користь, а у наступному перевагу збільшили вдвічі. У підсумку мають перемогу 31:27. Наступним суперником запоріжців стала команда "Кобург" з німецького Ільменау. Цей колектив очолює 17-ту сходинку у Бундеслізі. ГК "Мотор" і цього разу не дозволив господарям тріумфувати на майданчику. Підопічні Миколи Степанця виграли 28:26.

6. Запоріжці тричі відзначились на міжнародному турнірі у Харкові

На стартах із вільної боротьби імені заслуженого тренера України Леоніда Дуная змагалися борці віком 14-16 років. Конкуренцію найсильнішим спортсменам України зіставили представники Німеччини, Грузії, Молдови, Туреччини, Білорусі і Вірменії. Всього 360 учасників. Найсильніших виявляли в особистій і командній першостях. Срібло турніру серед дівчат вагою до 60 кг здобула Карина Колесник із Дніпрорудного, яка нещодавно підтвердила титул чемпіонки світу з сумо. На третю сходинку п'єдесталу пошани підійнявся токмачанин Руслан Дехтяренко у вазі до 76 кг. А серед дівчат "бронзою" відзначилася його землячка Богдана Лазоришинець у категорії до 38 кг. У командних змаганнях запоріжці нагород не мають.

7. Запоріжанки не потрапили "в призи" домашнього чемпіонату країни з пляжного волейболу

Перший етап національної першості серед дівчат вікової категорії U-15 зібрав у Запоріжжі рекордну кількість учасниць – 49. Наш край представили 19 команд – з обласного центру, Вільнянська та Оріхова. На жаль, жодній з них не вдалося потрапити до призової трійки. Найкращий результат мають запорізькі дуети – Валерія Дорогань і Раїса Приходько, а також Єлизавета Дятлова та Вероніка Чубенко. Першими стали дівчата з Чорноморська, "срібло" мають одеситки, а "бронзу" - ще одна чорноморська пара. Зимовий чемпіонат України відбуватиметься у три тури. Наступний етап прийматиме Чорноморськ Одеської області наприкінці лютого, після чого команди, які наберуть найбільше очок за підсумками двох турів, отримають путівку до фіналу у Первомайську.

8. Баскетболістки бердянської "Чайки" повернули лідерство у Вищій лізі

Бердянки вдома розгромили тернопільський БК "Універ". У першому матчі спареного туру зустрічалися з тернопільським БК "Універ". "Чайки" перемогли з перевагою у 78 очок. Лідерство бердянки захопили з перших хвилин і не відпускали до фінальної сирени, що підтверджує остаточний рахунок матчу – 120:42 на користь нашої команди. Розгромна перемога над "Універом" повернула бердянську "Чайку " на першу сходинку турнірної таблиці у Вищій лізі. Нині команда курортного містечка має в активі 32 пункти і випереджає головного конкурента у боротьбі за медалі БК "Полтава" на три очки.

9. Запорізькі дзюдоїсти здобули повний комплект нагород на всеукраїнських змаганнях

Харків приймав турнір на призи медаліста Олімпійських ігор Анатолія Новикова. Троє наших дзюдоїстів повернулися зі змагань з нагородами. У категорії 50 кг тріумфував Микита Людвиченко, а у вазі 73 кг кращим став Микита Батій. В останній категорії відзначився і Вадим Леонтьєв – має "срібло". А бронзу турніру Новікова здобув Микита Мирошниченко серед спортсменів вагою 59 кг.

10. У Мелітополі розіграли "Зимовий Кубок Скали" з флорболу

Всеукраїнський турнір відбувся вчетверте і зібрав 23 команди – крім господарів змагань, прибули колективи із Запоріжжя, Дніпрорудного, Молочанська, Тернополя та Бахмута. Флорболісти зіграли 52 матчі у трьох вікових категоріях. У віці до 10 років першою стала команда "Скала-Ведмежата", другою – молочанська "Шквал U10", а третьою – тернопільскі флорболісти зі "Шторм U10". Зате старші тернопільчани тріумфували у категорії до 12 років. Другим тут став дніпрорудненський "Sion", а третіми були гравці мелітопольської "Скали-Аллігатори U12". А ось "зимовий кубок" у віці до 14 років залишився вдома у "Скали-Ведмеді U14". Другу сходинку очолили "Шторм U14".

Про головні спортивні події Запоріжжя попереднього тижня читайте тут.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme