UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Сім залізних доказів того, що ми у Всесвіті не одні

Впродовж багатьох десятиліть люди невпинно ведуть пошуки позаземного життя

Depo.Закарпаття з посиланням на "Всвіті" зібрав 7 самих що не на є наукових доказів того, що ми не одні у Всесвіті.

1. Крихітні бактерії на метеоритах

За мільйони років існування нашої планети на неї падали десятки тисяч метеоритів. Деякі з них відносяться до класу марсіанських. Саме ті, в яких були знайдені хоча б натяки на існування позаземного життя.

Один з таких метеоритів – це Нахла, який впав у Єгипті в 1911 році. Але вивчати його почали лише через 80 років, в 1999-му. Всередині шматка метеорита виявили ниткоподібні структури, які зазвичай залишають після себе бактерії. Земні організми ніяк не могли потрапити в центр тисячолітнього каменю, тому можливо, що бактерії, що залишили після себе ці сліди, були не з Землі.

Інший метеорит, Шерготті, був знайдений в Індії 1865 року. Коли за нього нарешті взялися, то глибоко всередині нього виявили наявність певних елементів, які могли утворитися тільки у воді. Вік цих елементів становить кілька десятків тисяч років. Вчені зробили висновок: "Цей метеорит більшу частину свого життя провів зануреним у воду".

2. Сигнал "WoW!"

Дослідниками Університету штату Огайо 15 серпня 1977 року під час роботи на радіотелескопі "Велике вухо" був спійманий сильний і дивний сигнал, джерело якого знаходився за межами Сонячної системи. Для оператора доктора Джеррі Еймана звук виявився настільки несподіваним, що він обвів відповідну йому групу символів на роздруківці і підписав збоку "Wow!" ("Ого-го!").

Існує безліч теорій і ймовірних розшифровок цих звуків, але жодна так і не була визнана достовірною. Згодом вчені не раз намагалися зловити подібний радіосигнал, але як би довго вони не слухали космос, цього зробити не вдалося.

3. Докази в історії

Єгипетські ієрогліфи, знайдені в храмі Мережі I в Абідосі мають дуже дивний вигляд. Вони зображують щось схоже на вертоліт, дирижабль і підводний човен. Ця знахідка викликала багато суперечок серед єгиптологів і археологів, які до сьогодні так і не знайшли наукового пояснення.

На картині, написаній Доменіко Гірландайо в XV столітті, зображена Діва Марія, а позаду неї можна побачити людину, яка роздивляється у небі якусь кулю, що світиться, схожу на літаючий корабель.

Ще один артефакт давнини, що не дає спокою вченим, – Енігмаліт. Це камінь, який містить вбудований елемент, призначення якого незрозуміле, а на вгляд він нагадує вилку від електроприладів. Приблизний вік цього каменю – 100 000 років.

4. Жива атмосфера Марса

Відносно недавно дані з марсохода Curiosity підтвердили, що на Червоній планеті досить великий вміст метану. На Землі 95% цього газу проводиться живими організмами, а решта 5% виділяються в результаті вулканічної активності.

Вчені говорять, що марсіанський метан в таких концентраціях повинен бути поновлюваним, так як він активно розпадається під ультрафіолетом і радіацією. Це означає, що він, швидше за все, з'явився не з вулканів, а в результаті живих процесів.

5. Життя може існувати всюди

Відкритий космос згубний для живих істот, проте деякі здатні виживати в ньому протягом довгих періодів часу.

Приміром, тіхоходкаможе переживати температури від -273 до +151 ° C і вплив радіації, в 1 000 разів перевищує смертельну дозу для будь-якого іншого істоти на планеті. Може жити в атмосферісірководнюі вуглекислого газу. А ще здатна втрачати майже до 100% всієї своєї рідини.

Шведські вчені провели експеримент і помістили тихоходок на поверхню космічної станції. Після 10 днів, проведених у відкритому космосі, організми були висушені, але після повернення на борт МКС знову ожили.

Якщо життя з нашої планети здатна існувати в самих що ні на є екстремальних умовах, то чому б їй не бути за межами Землі.

6. Існують тисячі планет, схожих на Землю

Група вчених з університету Берклі опублікувала результати дослідження, в якому провели аналіз 42 000 планетарних систем, що знаходяться в нашій галактиці і видимих з Землі неозброєним поглядом. Вони з'ясували, що близько 22% планет можуть бути пристосовані для життя. Тобто кожна п'ята подібна до Сонця зірка має планету, схожу на Землю.

7. Вода є не тільки на Землі

Не секрет, що для утворення життя необхідна наявність води. І вона, до речі, є не тільки на Землі.

Одне з найбільш ймовірних місць існування життя – це Європа, супутник Юпітера. За останніми даними вчених, Європа покрита величезними океанами, води в яких більше, ніж на всій Землі. Поверхня замерзла, але під силою гравітації такого гіганта, як Юпітер, вода під кригою може зберігатися в рідкому стані і містити в собі життя.

Такими ж перспективами володіє Енцелад, супутник Сатурна. Вчені підтвердили, що він ховає гігантський світовий океан під своєю крижаною кіркою. Подібно Європі, океан Енцелада – ідеальне місце, де могла б знаходитися життя, крім Землі.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme