Поліція шукає правопорушення у Львівській облраді

В області є хаотичний процес притягнення голів місцевих рад до відповідальності за вчинені адмінправопорушення

Департамент захисту економіки Нацполіції звернувся до Львівської облради з вимогою надати дані про усі результати голосувань нинішньої каденції, інформацію щодо засновників та керівників комунальних підприємств тощо. Про це на засіданні президії Львівської облради повідомив голова ради Олександр Ганущин, пише Depo.Львів з посиланням на ЗІК.

Ганущин вважає такі вимоги недоречними, тому запропонував звернутися до Президента України про недопущення порушення законодавства департаментом захисту економіки Нацполіції.

У коментарі журналістам голова облради пояснив дії правоохоронців так: "Це як правила дорожнього руху. Їх теоретично порушує кожен із нас раз чи кілька разів на день. Це залежить від того, скільки ми рухаємося по вулицях і де ми їх переходимо. Уявіть, що вас при цьому фільмують і є спосіб доведення, що цей фільм може використовуватися як доказ у суді у частині кримінального чи адміністративного правопорушення".

Зі слів Ганущина, в області є хаотичний процес притягнення голів місцевих рад до відповідальності за вчинені адмінправопорушення. Для прикладу, якщо вони голосували за рішення ради, а там була закладена їх зарплата. Тепер їх притягують до адміністративної відповідальності.

Правоохоронці вимагають від Львівської облради дані про усі результати голосування та рішення від середини 2015 року, дані щодо засновників та керівників усіх комунальних підприємств (а їх є 170 у Львівській обласній раді), дані з усіх протоколів та усіх сесій.

"Таке відбувається уперше", – зауважив Ганущин.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme