UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Омелян: Справу "Чорноморського пароплавства" відновлено, винних покарають

Справу "Чорноморського морського парплавства-Бласко" відновлено, розслідування продовжується і винні будуть покарані

Про це у прямому ефірі "112 каналу" заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає Depo.ua.

"Ситуація з флотом була ще гіршою. У нас було, так зване "ЧМП - Бласко". Це порядку 300 океанських лайнерів. І воно все зникло. Те, що я зробив, коли став міністром, на цю справу наклали гриф "таємно" і десь заховали, ми цю справу відновили, зняли гриф таємності, зараз вона знову розслідується, сподіваюся, що винні будуть покарані", - зазначив він.

Водночас Омелян має надію, що невдовзі буде поставлена крапка щодо ПрАТ "Українське Дунайське Пароплавство". "По Дунайському пароплавстві. Дійсно, там є величезна проблема у господарській діяльності. Вони в 2016 році показали кращі показники, але я думаю, ми зможемо найближчим часом розставити всі крапки над "і". Після ламання корупційної схеми на ОПЗ, ми продовжимо цю проблематику. У нас була спроба аудиту у 2015 році, яка не була успішна, але я думаю, що по 2016 році ми зможемо її провести у поставити крапку", - сказав він.

При цьому Омелян не назвав точної суми від українського пароплавства, яка наразі перебуває у офшорах, однак не заперечив, що мова про значні кошти. "Це сотні. Це сотні, безумовно. Вони всі під різною юрисдикцією, під різними прапорами", - додав він.

Нагадаємо, Чорноморське морське пароплавство — найстаріше пароплавство на Чорному морі, яке починає свою історію з часів Російської Імперії, коли в 1833 році було створено акціонерне Чорноморське товариство пароплавів для встановлення постійних зв'язків між Росією і Османською імперією. Базовий порт пароплавства — місто Одеса.

На січень 1993 року ЧМП мало 227 суден, але з них 160 були розкидані по офшорам всього світу. Почалися перші арешти суден за різноманітними, часто надуманими, приводами: так не дорахувалися 11 з них. Після перетворення ЧМП в акціонерне товариство руйнівні тенденції посилилися. Відсотки за кредитами зростали доходи "Бласко — ЧМП" ховалися і виводилася в офшорні банки. В результаті, було порушено кримінальну справу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme