Коболєв закликав європейців схаменутись та не будувати "Північний потік - 2"

Європейський союз повинен заблокувати проект будівництва газопроводу "Північний потік-2", який дасть Кремлю геополітичні та фінансові важелі впливу на Німеччину, Польщу і Словаччину

Про це в інтерв'ю Reuters заявив глава НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв, передає Depo.ua.

"Ми закликаємо наших європейських партнерів спробувати подивитися не на безпосередні наслідки, а на один крок вперед, що станеться трохи пізніше, після того, як Nord Stream-2 буде запущений", - сказав Коболєв.

За його словами, річна потужність планованого підводного газопроводу, яка становить 55 мільярдів кубометрів, що призведе до еквівалентного падіння обсягів газу, які зараз перекачуються через Україну і Польщу, і повністю вб'є цей маршрут поставок.

"Я не думаю, що це має хоч щось спільне з диверсифікацією або підвищенням надійності поставок. Це означає збільшення домінуючого положення "Газпрому" в цій частині Європи", - сказав Коболєв.

За його словами, Україна залишається одним з найбільш послідовних противників "Північного потоку-2".

Коболєв сказав, що європейські країни повинні бути більш обережними в своїх рішеннях, що ведуть до посилення їх залежності від Росії.

Нагадаємо, у грудні 2016 року влада шведського острова Готланд вирішила відмовити "Газпрому" в оренді гавані для "Північного потоку 2".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme