UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Хмельницький "Берег надії" змінив Статут, щоб оздоровлювати дітей з Донбасу

 В Голочинецькому Центр рекреації надаватимуть послуги вимушеним переселенцям з тимчасово окупованих територій України

Хмельницький "Берег надії" змінив Статут…

Рішенням сесії Хмельницької міськради змінили Статут рекреаційного Центру, аби повноправно допомогати жителям зони АТО, повідомляє Depo.Хмельницький.

У Центрі вже безкоштовно оздоровлили 162 дитини з міста Старобільськ Луганської області, що є побратимом Хмельницького. Тут проходили оздоровлення переселенці із Криму та Донбасу. Всього торік оздоровилися 331 людина.

Вперше на базі Центру в 2016 році, на безкоштовній основі організували два табірних збори для проведення комплексних занять з техніки управління візком, самообслуговування, підтримання психофізіологічного стану жителів містян, що мають вади опорного-рухового апарату та пересуваються на візках, відпочиваючих доправляли соціальним таксі.

Провели перший Всеукраїнський національно-патріотичний зліт лідерів учнівського самоврядування "Сокіл".

Відбувся і виїзний навчально-практичний семінар Всеукраїнської організації "Сонячні діти" за участю дітей та батьків з синдромом Дауна.

Торік оновили меблі центру, придбали ноутбуки, багатофункціональних тренажери, велосипеди для реабілітації осіб з порушеннями роботи опорно-рухового апарату, холодильник, плазмовий телевізор, провели швидкісний інтернет з підтримкою WI-FI. А автомобіль "Газель", який використовується для перевезення відпочиваючих, з метою економії облаштовано газовою установкою.

За інформацією мерії, цьогоріч запланували провести утеплення приміщення центру. З бюджету виділили 320 тис. грн. На останній сесії вирішили надавати безоплатне, за рахунок коштів міського бюджету, оздоровлення учасникам АТО та членів їх сімей. У 2017 році планується проведення двох сімейних заїздів учасників АТО та безкоштовне оздоровлення дітей учасників АТО у літній період.

Навесні планується провести третій табірний тренувальний збір осіб, що пересуваються на візках. Всього планується оздоровити не менше 330 осіб впродовж 12 заїздів 2017 року.

А ще мають створити соляну кімнату та впровадити новітню послугу - іпотерапію - метод лікування, заснований на взаємодії людини зі спеціально навченим конем, адаптованим до можливостей хворого в опануванні верхової їзди.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme