Чому збірна України втрачає нападника Будківського

"Шахтар" офіційно підтвердив чергову оренду Пилипа Будківського в російський "Анжи"

Чому збірна України втрачає нападника Бу…

І року не пройшло з того часу, як Пилип Будківський опинився в фінальній заявці збірної України на Євро-2016. Величезний аванс, виданий молодому гравцю Михайлом Фоменком, з того часу не лише не виправдався, але і навпаки – зараз важко представити собі виклик Будківського до головної команди Андрієм Шевченком, причому не тільки через ігрові фактори. Чому ж так сталося? Є дві сторони питання, на наш погляд.

Перша – клубна. Донецький "Шахтар", незважаючи на те, що підписує з Будківським черговий контракт, не поспішає довіряти молодому нападнику, тримаючи Пилипа в такій собі "золотій клітці". Вже котрий рік поспіль "гірники" ігнорують Будківського, натомість підписуючи з "Карпат" Бланко Лещука, який по багатьом показникам точно не переважає Пилипа, а в деяких може навіть і програє. Звичайно, у Фонсеки свої причини і свій погляд на ситуацію з форвардами, але чому Будківський не отримує навіть шансу (робота на зборі не рахується), зрозуміти важко.

Втім, навіть якщо погодитися з Фонсекою у тому, що Будківський наразі не готовий грати за основу "Шахтаря", залишається ще одне питання до клубу – невже Пилипу не можна підшукати кращий варіант оренди, ніж "Анжи"? Мало того, що клуб російський, що автоматично викликає обурливу реакцію і зачиняє перед Пилипом двері до збірної, бо Шевченко поки що не покликав жодного футболіста з країни-агресора, так ще і мова про клуб, в якому є фінансові проблеми і немає серйозних турнірних амбіцій. Невже не можна було відправити Будківського набиратися досвіду у західну Європу? Не кажучи вже про варіант із "Зорею", де Пилипа завжди чекають, пам'ятаючи про його бомбардирські здобутки.

Втім, звинувачуючи "Шахтар" у виборі місця роботи для свого гравця, не забуваємо і про вибір самого футболіста. Силоміць ніхто Будківського на Росію не вивозив, а значить – Пилип сам погодився їхати до "Анжи" і влітку, і зараз. Значить – це і є його реальний рівень амбіцій, і ні про яку збірну України стосовно цього виконавця говорити немає сенсу.

Дуже шкода, що Пилипа влаштовує роль "хлопчика на побігеньках", якщо він підписав новий контракт з "Шахтарем" на фоні чергового жесту недовіри. І ще більше шкода через те, що Будківський в якості місця для прогресу вибрав собі проблемний клуб, та ще і в країні, в яку український футболіст їхати грати не повинен в ці непрості часи. Ефективний форвард збірній України зараз не зашкодив би, але про Пилипа Будківського в цьому плані можна потрохи забувати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme