UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Через "африканку" в Україні створять мобільні крематорії

Створюються мобільні групи з розширеними повноваженнями для швидкого і якісного реагування на спалахи захворювання 

Через "африканку" в Україні створять моб…

В ході відеоконференції міністр Мінагрополітики та продовольства України Тарас Кутовий заявив про створення мобільних груп для боротьби з АЧС, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на інформацію облдержадміністрації.

"Я би хотів, аби ця зима і весна стали для нас дуже плідним періодом, коли ми зможемо нарешті отримати не просто позитивну динаміку, а вкрай позитивну динаміку. Щоб цю проблему ми потихеньку почали забувати", – висловив сподівання Кутовий.

Наразі ведуться перемовини з міжнародними партнерами стосовно забезпечення груп мобільними крематоріями, аби вони могли реагувати на спалахи захворювання швидко і якісно.

"На рівні Кабміну є підтримка. Є протокольне доручення щодо створення мобільних робочих груп. Думаю, що у стислі терміни ці групи будуть створені, на базі Держпродспоживслужби і національної поліції. Тобто ті додаткові повноваження, яких нам не вистачало, у нас будуть. І я сподіваюся, що робота цих мобільних груп буде ефективною," – зазначив міністр.

До слова, на Хмельниччині роботи по дезінфекції та механічній очистці приміщень і територій свиноферм у с.Воронківці (ТОВ "Подільський бекон") та у м.Полонному (СТОВ а/ф "Маяк"), де були зареєстровані останні випадки хвороби, тимчасово призупинені у зв'язку з низькою температурою навколишнього середовища.

Нагадаємо, у першій декаді листопада 2016 року загинуло 16 свиней через АЧС - осередок спалаху на Новоушиччині.

У Полонному через спалах "африканки" знищили 5 тисяч свиней.

У жовтні 2016 року у Летичеві зафіксували спалах африканської чуми свиней.

Мнулої весни серйозний спалах АЧС зафіксували й на Дунаєвеччині.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme