UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Виступ в парламенті, кумир Джокович - факти про українку-переможницю Australian Open

Українка Марта Костюк стала переможницею юніорського Відкритого чемпіонату Австралії

 

Виступ в парламенті, кумир Джокович - фа…

Про це повідомляє Depo.Сектор.

У фінальному матчі українка здолала швейцарку Ребеку Масарову - 7:5, 1:6, 6:4.

Поєдинок тривав 1 годину 55 хвилин. На рахунку Костюк 1 ейс, 20 віннерів, 4 подвійні і 47 невимушених помилок, а також 7 реалізованих брейк-пойнтів з 15.

Киянка Марта Костюк вголос заявила про себе в кінці 2015 року, коли вона виграла одразу два значущі турніру Eddie Herr International і Orange Bowl. Минулого року в березні дівчина завоювала, зокрема, титул у Франції на престижному юнацькому турнірі Les Petits As в Тарбі.

Ось що спортсменка сам говорила про минулий рік: "У минулому сезоні було багато злетів і падінь, вони явно виражені, якщо подивитися на мої результати. Але потрібно розуміти, що без цього ніяк не обійтися. Звичайно, я задоволена тим, як провела рік. Моєю метою було увійти в Топ-100 серед 18-річних, а зараз я вже стою в Топ-20 рейтингу. А моєї наступним завданням є потрапляння в Топ-500 рейтингу WTA до кінця цього року".

Також, торік 23 березня Марта Костюк виступила на парламентських слуханнях у Верховній Раді України, де закликала депутатів прийняти закони і створити умови підприємцям, для того, щоб вони могли змогли фінансувати талановитих молодих спортсменів в Україні.

Спортсменка каже, що її кумиром є Новак Джокович, а улюбленим покриттям є грунт. Тренує Марту її мама, відомий в Україні тренер Таліна Бейко. Костюк стала першою українкою, якій вдалося виграти Australian Open. І повторила досягнення двох українок, які перемогли в юніорських турнірах "Великого Шолому" - Еліни Світоліної (Роан Гаррос -2010) і Катерини Бондаренко (Вімблдон -2004).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme