"Укроборонпром" є драйвером економічного розвитку країни, - Романов

Майже 400 вітчизняних підприємств трудиться на оборонку

"Укроборонпром" є драйвером економічного…

Локалізація виробництва військової продукції за програмою імпортозаміщення Державного концерну "Укроборонпром" надала роботу сотням підприємств України. Про це заявив Володимир Гройсман під час візиту на ДП "Шепетівський ремонтний завод", що у складі Концерну, повідомляє Dеpo.Хмельницький.

"Раніше ми були дуже імпортозалежними. Зараз відбулось заміщення. Це означає що десятки, сотні, тисячі підприємств України мають сьогодні роботу на ОПК, мають зарплату та виготовляють національний продукт," – заявив прем'єр.

На прикладі Шепетівського ремонтного заводу Концерн продемонстрував успішність реалізації програми імпортозаміщення.

Силами заводу, інших підприємств-учасників Концерну та приватних українських виробників замінено сотні найменувань комплектуючих. Серед них прицільні коплекси, системи наведення, електронне устаткування та вогневі системи для самохідних артустановок, систем реактивного залпового вогню та гаубиць.

За 2 роки Концерн підписав 19 Меморандумів про співпрацю у сфері імпортозаміщення та виконання державного оборонного замовлення з обласними адміністраціями та залучив до співпраці 367 підприємств.

"Укроборонпром" є драйвером економічного розвитку всієї країни – вже понад 200 тисяч працівників долучилися до співпраці з Концерном. Навіщо купувати закордоном, якщо є українські підприємства які здатні виготовити необхідну оборонці продукцію. Лише у разі відсутності можливості зробити щось в Україні ми шукаємо іноземні аналоги," – заявив Генеральний директор "Укроборонпрому" Роман Романов.

Нагадаємо, перебуваючи з робочим візитом на Хмельниччині, очільник Уряду заявив, що на оборонних підприємствах України йде активна заміна імпортної складової.

Перед тим Гройсман з робочим візитом побував на ХАЕС, у Старокостянтинові в райлікарні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme