Суд не дозволив Генпрокуратурі заочно розслідувати справу Клюєва

Печерський районний суд Києва відмовився дозволити Генпрокуратурі почати спеціальне (заочне) розслідування проти колишнього секретаря РНБО, екс-голови Адміністрації Президента Андрія Клюєва

Про це йдеться в ухвалі суду від 25 січня, повідомляє depo.ua з посиланням на 112.

Зокрема, в документі вказується, що Генпрокуратура підозрює колишнього секретаря РНБО незаконне перешкоджання проведенню мітингів із застосуванням фізичного насильства, а також в організації перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів.

15 березня 2016 року складено повідомлення про зміну раніше повідомленого підозри Клюєву.

Стороною обвинувачення стверджується, що суть обґрунтованої підозри полягає в незаконних діях останнього на посаді секретаря РНБО, відтворених у виконанні протиправного вказівки колишнього Президента Віктора Януковича з розгону активістів Евромайдана в період з 22 по 29 листопада 2013 року.

28 лютого 2014 року підозрюваний оголошений у розшук.

Служба безпеки України встановила, що Клюєв перебуває на території Росії.

17 травня 2015 року на адресу робочого апарату Укрбюро Інтерполу направлені матеріали для оголошення Клюєва в міжнародний розшук.

Офіс з юридичних питань Генерального секретаріату Інтерполу відмовив у цьому проханні, прийшовши до висновку, що справу за підозрою Клюєва має переважно політичний характер.

У свою чергу, суддя Печерського райсуду Віталій Писанець вирішив, що Генпрокуратура направила Клюєву повідомлення про підозру на неправильну адресу.

Також суддя вважає, що підозрюваний перебуває в розшуку по даній кримінальній справі.

Крім того, суд вирішив, що інформація про перебування Клюєва на території РФ є припущенням і документально не підтверджена.

У зв'язку з цим суд повернув клопотання Генпрокуратурі як невідповідне нормам Кримінального процесуального кодексу. При цьому підкреслюється, що ухвала оскарженню не підлягає.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme