Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі

У вихідні дні в Одесі діє легендарний ринок, на якому можна купити все, крім того, що потрібно на даний момент

Що можна купити на легендарній Староконц…

В Одесі існує багато екзотичних та колоритних місць, і одним з них є по-своєму легендарний Старокінний ринок або, як його ще називають самі одесити, Староконка. Історія його почалася в 1832 році, коли міська влада вирішила організувати в районі Молдаванки так званий "Скотський базар". Вже за рік на ринку почали продавати коней та іншу худобу. У післявоєнні роки за часів СРСР "скотський базар" перемістився на нове місце, а згодом за старою частиною ринку з м'ясними лавками та іншими продовольчими товарами закріпилася назва "Старокінний".

Оскільки утримання коней перепліталося в часи аристократії і з утриманням собак для полювання, з часом на території ринку почали з'являтися торговці собаками та амуніцією. Пізніше представники одеської знаті почали цікавитися і рибалкою – відповідно, торговці на легендарному ринку не могли не відреагувати на це і почавши торгувати снастями.

Сьогодні Староконка відома передусім своїм так званим "блошиним ринком", барахолкою, де можна знайти все, що завгодно. Блошиний ринок розкладається на кілька кварталів у межах чотирьох вулиць - Розкидайлівської, Старопортофранківської, Колонтаївської та Скісної. Відрізняється ця частина ринку тим, що на ній немає прилавків або лотків: одні товари розкладені прямо на асфальті на шматках тканини або поліетилену, інші розвішані на вікнах і стінах будинків, парканах і деревах. Серед старого мотлоху і гір пластикових дрібничок можна знайти дійсно цінний антикваріат, а серед куп одягу, який вицвів - речі, в яких і зараз можна виглядати стильно і незвично.

Гуляючи саме блошиним ринком на Старокінці, якщо бути трішки уважнішим, можна помітити, що продавці приходять туди кожні вихідні не тільки для того, щоб заробити якусь копієчку, але і для того, щоб відчути незрівняну атмосферу спілкування по-одеськи. За таким спілкуванням сюди приходять і деякі покупці.

Журналісти Depo.Одеса, вирішили прогулятися рядами легендарної "блошки" і дізнатися, що на ній сьогодні можна купити за невеликі гроші.

Як і з самого початку існування ринку, тут продають живу домашню птицю, рибу делікатесних порід, породистих собак та котів, кролів і навіть тхорів.

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 1

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 2

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 3

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 4

Тут же можна знайти військову форму різних епох, старовинні світлини і книги.

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 5

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 6

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 8

Є серед товарів і старовинні предмети українського побуту. Продавці залишають під деякими з товарів кумедні коментарі та назви.

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 9

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 10

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 11

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 12

Знайдуть тут для себе щось цікаве і ті, хто полюбляє "потягати залізо".

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 13

Якщо хтось думає, що курячі бульйонні кубики з'явилися лише у 1990-ті роки, то це не так, і на Староконці можна придбати доказ.

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 14

Крім "беушного" одягу і купи іншого мотлоху тут можна знайти навіть зброю. Але, на щастя, вона вже не стріляє.

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 15

Що можна купити на легендарній Староконці в Одесі - фото 16

На вулицях "блошки" у першій половині суботи та неділі для себе кожен колекціонер або простий пересічний громадянин зможе знайти щось цікаве. І хочеться сподіватися, що так буде вічно.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme