Рецидивіст-невдаха з Сумщини не зміг сховати улюблений "арсенал"

В 38-річного безробітного з Конотопу поліція вилучила незаконну зброю

Рецидивіст-невдаха з Сумщини не зміг схо…

Поліція Ямполя розшукувала крадіїв, що напередодні обібрали одне з домогосподарств у райцентрі. Відтак під перевірку потрапив весь місцевий криміногенний контингент, пише Depo.Суми з посиланням на відділ комунікації поліції сумської області.

Одним з об'єктів для перевірки стала місцева залізнична станція, де поліцейські помітили відомого їм неодноразово судимого 38-річного чоловіка, уродженця Конотопського району, що проживав у співмешканки в Ямполі. Чоловік очікував на поїзд. При собі мав два повних похідних рюкзака, вмістом яких і вирішили поцікавитись оперативники.

В рюкзаках правоохоронці виявили цілий зброярський арсенал, який складався з двох розібраних гвинтівок "Мосіна", 53 патронів до них калібру 7,62 мм, двох банок з порохом загальною вагою 800 гр, оптичного прицілу та біноклю. За словами чоловіка, все це він знайшов на місцях боїв часів Другої світової. Самотужки полагодив зброю, яку в подальшому планував використовувати для полювання.

Як з'ясували поліцейські, чоловік, дізнавшись від раніше судимих приятелів, що поліція розшукує квартирних крадіїв, небезпідставно припустив, що і йому слід очікувати візиту правоохоронців. Тож чекати не став, і вирішив перевезти зброю до Конотопу. А щоб зробити це непомітно, знищів дерев'яні частини гвинтівок, а механізм розібрав. Змастивши деталі, дбайливо спакував у рюкзаки. Разом із зброєю умілець прихопив увесь слюсарний інструмент, аби в подальшому відновити гвинтівки.

Всі вилучені предмети направлені на комплексне експертне дослідження, а за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Експерти перевірять справність гвинтівок, і чи не являються вони знаряддям раніше скоєних злочинів. Крім того, в рамках відкритого кримінального провадження поліцейські перевірять версію власника нелегальної зброї щодо джерела її походження.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme