UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Нищівне звернення Маккейна до Трампа: Путін - вбивця, бандит і наш ворог

Сенатор Джон Маккейн звернувся до президента США Доналда Трампа щодо його майбутньої розмови з президентом Росії Володимиром Путіним

Маккейн написав на своїй сторінці у Facebook, що Трамп, коли буде говорити з Путіним, повинен пам'ятати, хто саме на тому кінці дроту, передає depo.ua.

Він нагадав, що у кожного з останніх трьох президентів США були великі надії на побудову партнерських відносин з російським урядом.

"Кожна спроба виявилася невдалою, але не через відсутність доброї волі і зусиль з боку США, а тому, що Путін хоче бути нашим ворогом. Він потребує нас в якості свого ворога. Він ніколи не буде нашим партнером, в тому числі в боротьбі з IДІЛ. Він вважає, що зміцнення Росії означає ослаблення Америки. Президент Трамп повинен пам'ятати про це, коли він говорить з Володимиром Путіним. Він повинен пам'ятати про те, що людина на іншому кінці лінії є вбивцею і бандитом, який прагне підірвати американські інтереси національної безпеки на кожному кроці. Для нашого верховного головнокомандувача, думати інакше було б наївно і небезпечно", - написав Маккейн.

Він також нагадав Трампу, що тільки за останні три роки під керівництвом Путіна, Росія вторглася в Україну, приєднала Крим, поставила під загрозу союзників по НАТО, і здійснила військове втручання в Сирію, "залишаючи за собою слід смерті, руйнування і невиконаних обіцянок по його сліду".

"Війна Росії в Україні забрала життя понад 10 тисяч українських військовослужбовців і цивільних осіб. Росія поставила зброю, яка збила літак над Україною і вбила 298 невинних людей. Росія провела масоване нарощування військової потужності уздовж східного флангу НАТО, провела масштабні військові навчання, порушила кордони, повітряний простір і територіальні води своїх сусідів, і активізувала свої пропагандистські зусилля, щоб підірвати уряди наших союзників", - написав Маккейн.

Він також нагадав про криваві наслідки війни в Сирії і звинуватив Росію у вбивстві більше 400.000 мирних жителів.

"І найкричуща демонстрація зневаги і неповаги до нашої нації з боку Путіна, коли Росія навмисно втручалися в наші останні президентські вибори з кібератаками і дезінформацією кампанії, покликаної послабити Америку і дискредитувати західні цінності", - зазначив Маккейн.

Нагадаємо, телефонна розмова між Трампом і Путіним відбудеться 28 січня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme