Міністр Омелян. Чому він такий сміливий

Володимир Омелян грає просту гру - він кілька днів попіаритися на війні з Балчуном, а потім голосно гримне дверима. Правда, ті, хто стоіть за Омеляном, вважають, що разом з ним піде і Балчун

Міністр Омелян. Чому він такий сміливий…

Хто такий Омелян?

Омелян - типовий чиновник. Починав, як помічник міністра фінансів Колобова (останній в бігах в Іспанії). Потім депутат-фронтовик Фаєрмарк пристроїв його заступником міністра інфраструктури, а потім, коли фронтовики отримали квоту на міністерство, міністром мав стати депутат Лунченко. Проти виступила Банкова, і тоді згадали про Омеляна, якого особисто провів по кабінетах Фаєрмарк. Пізніше, Омелян став зближатися з так званим, бізнес-Крилом АП і тепер уже тяжко сказати чий він міністр - фронтовиків чи БПП.

Чому саме зараз?

Керівник Укрзалізниці Балчун - людина інородна в нашому політикумі. З першого дня він доволі жорстко відмовився від співпраці з рядом навколозалізничних бізнесменів. Можна багато говорити про те, що схеми збереглися, але важливо те, що Балчун почав кадрові чистки. Зараз, почалася фінальна стадія конкурсу на нових керівників залізниць. Якщо Балчун проведе нових людей, він зможе реально управляти всією залізницею. І тоді реально можна почати ламати схеми.

Хто воює Омеляном?

Головні гравці - фронтовики, яким ця історія потрібна для того, щоб змусити прем'єра Гройсмана бути більш покладистим і банкова, для якої важливо, щоб Гройсман прийшов попросити захисту.

Омелян не проявляв бійцівських якостей і нинішня його поведінка пов'язана з тим, що йому сказали - можеш воювати, ми тебе підтримаємо. Варто також додати, що вся ця війна запустила нову кампанію - "уряд Гройсмана у відставку". Тобто головні гравці самі собі підклали свиню.

Як будуть розвиватися події

Вище уже зазначалося, що через деякий час Омелян грюкне дверима. Правда, головна задача всіх тих, хто ляльководить Омеляна, добитися того, щоб разом з ним пішов і Балчун.

І тут насправді, все залежить від нервів Балчуна.

Можна не сумніватися, що Гройсман не піде просити захисту ні до Яценюка, ні до Порошенка. Також, можна не сумніватися, що для агресивної риторики Омеляна, залишилося кілька днів - далі він буде нікому не цікавим і перетвориться на плаксивого хлопчика, який розповідає, що йому всі заважають.

Тому зараз, почалася гра нервів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme