UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Мей та Ердоган домовилися активізувати торговельні відносини

Прем'єр-міністр Велика Британії Тереза Мей і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган домовилися розширити торгівлю між двома країнами

Про це йшлося під час їхньої зустрічі в Анкарі 28 січня, Depo.ua з посиланням на DW.

"Ми домовилися, що у нас буде спільна робоча група для підготовки ґрунту для наших торговельних відносин після Brexit", - заявила Мей після зустрічі з Ердоганом.

Своєю чергою глава Туреччини наголосив, що прагне довести обсяги щорічної двосторонньої торгівлі до мільярдів США з поточних ,6 млрд.

Зазначено, що під час зустрічі, яка тривала три години, Мей і Ердоган також обговорили питання війни в Сирії, боротьби проти "Ісламської держави" та об'єднання Кіпру.

Мей наголосила, що Туреччина є "одним із найстаріших друзів" Великої Британії, однак також натякнула і на масові чистки, які останнім часом проводяться в цій країні.

"Зараз важливо, щоб Туреччина підтримувала демократію, зберігаючи верховенство права та дотримуючись своїх зобов'язань щодо прав людини", - підкреслила британський прем'єр.

Під час візиту Мей до Туреччини британська компанія BAE Systems підписала угоду з турецькою державною TAI щодо розробки турецького винищувача нового покоління TF-X.

Цю угоду Мей також використала для підкреслення, що "Велика Британія є великою, глобальною торговельною державою, відкритою для бізнесу".

Вартість початкової стадії угоди оцінюється в 117 мільйонів євро. Водночас повідомляється, що угода не має зобов'язувального характеру до підписання офіційних контрактів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme