UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Донька Обами протестувала проти Трампа


Старша донька колишнього президента США Барака Обами Малія взяла участь у мітингу проти відновлення будівництва нафтопроводу Dakota Access

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Daily Mail.

За інформацією видання, на початку тижня 18-річна Малія відвідала кінофестиваль Sundance в штаті Юта. Вона була однією з приблизно 100 чоловік, які вийшли на мітинг проти планів нинішнього глави держави Дональда Трампа відновити прокладку трубопроводу.

Нагадаємо, 25 січня марш протесту проти подібного рішення пройшов близько хмарочоса Trump Tower в Нью-Йорку.

Раніше стало відомо, що Трамп має намір підписати укази про відновлення будівництва нафтопроводів Keystone XL і Dakota Access, замороженого Обамою. Спорудження Keystone, яке повинно зв'язати трубопровідну систему країни з канадською провінцією Альберта, було призупинено з формулюванням, бо цей проект "підірве глобальне лідерство США в боротьбі зі зміною клімату". Крім того, колишня американська адміністрація вважала його не надто вигідним.

Будівництво нафтопроводу Dakota Access, який повинен зв'язати штати Північна Дакота і Іллінойс, викликало протести громадськості. Сотні активістів протягом декількох місяців влаштовували пікети, доводячи, що проект призведе до осквернення священних земель індіанців, а також погано позначиться на якості питної води в Північній Дакоті. Влада пообіцяла переглянути маршрут прокладки трубопроводу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme