UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

До реформи освіти не готові самі вчителі, - Миколаїв

Головний освітянин Хмельницького освітню реформу вважає фальсифікацією

До реформи освіти не готові самі вчителі…

Головний освітянин Хмельницького Роман Миколаїв розкритикував реформу Міносвіти, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Проскурів".

"У нас відбувається фальсифікація реформи. Вона вимагає кардинального перегляду кадрової політики, на що найближчим часом не піде жоден уряд. Нині 80% педагогів, на моє переконання, не готові до освітньої реформи. Її суть має полягати не лише у переході на 12-річну систему навчання, а й у зміні підходів до викладання," – каже Миколаїв.

За його словами, іноземні системи освіти приваблюють нашу молодь через свою зорієнтованість на практичну реалізацію дитини у житті. Натомість вітчизняна освіта зводиться до механічного запам'ятовування інформації та її переказуванні.

"Фактично українська школа готує учня до ЗНО, а не до життя. Учнів на Заході вчать розмірковувати, приймати рішення, обирати оптимальний шлях. Саме до такого підходу, на жаль, не готова більшість наших педагогів," – зауважує він.

Директор департаменту освіти додав, що 12-бальна система оцінювання задумувалася як система оцінювання не знань, а схильностей дитини.

Разом з тим, місто готується до цієї реформи.

До слова, 12-річна система передбачає існування трьох рівнів здобуття освіти - початкова школа (1-4 класи), середня (5-9 класи) і профільна (10-12 класи). Тобто дитина змінить три школи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme