ЗМІ дізналися, як швидко Трамп може зняти санкції з Росії

Американські видання, журналісти яких повідомляють про можливе зняття санкцій США з Росії, не вважають цю інформацією достатньо підтвердженою, щоб публікувати її, однак дехто обережно називає терміни - найближчі тижні

Так, за даними "Української правди" чутки про підготовку такого указу надходила до представників The Washington Times та The New York Times, передає Depo.ua.

Зокрема, про це повідомили аналітик Atlantic Council Фабріс Потьє та нью-йоркська журналістка Сьюзан Глассер, яка співпрацює з авторитетним американським виданням Politico.

Чутки поширюють журналісти у своїх персональних twitter-аккаунтах.

Водночас, певна частина інформації з початкових повідомлень вже підтвердилася. Зокрема, Фабріс Потьє в четвер сповістив про заплановані на кінець тижня розмови Трампа з Путіним та з Меркель. Згодом Кремль підтвердив плани щодо телефонних переговорів з американським лідером в суботу, а джерела Reuters не виключили розмову з канцлером.

Сьюзан Глассер не припускає, що указ про скасування санкцій буде виданий ще до того, як Сенат затвердить кандидатуру Рекса Тіллерсона на посаду держсекретаря США – це дозволить уникнути звинувачень у тому, що їх про лобіював саме він. Очікується, що це затвердження відбудеться в найближчі тижні.

Водночас, про зміст імовірного указу надходять суперечливі дані. Зокрема, Глассер пише і про "пом'якшення", і про "зняття" обмежень. Йдеться про проект указу, зміст якого наразі не затверджений. Також невідомо, якої частини санкцій він може стосуватися.

Нагадаємо, журналісти сьогодні повідомили, що в адміністрації президента США Дональда Трампа підготували указ про зняття санкцій проти Росії, запроваджених через її агресію проти України. Однак в Кремлі у це поки що не вірять.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme