Єльченко вважає, що Гутерріш може допомогти відкрити Спецофіс ООН на Донбасі

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко переконаний, що новий генеральний секретар Організації Антоніу Гутерріш може допомогти з відкриттям Спеціального офісу підтримки ООН на Донбасі

Про це український дипломат заявив в інтерв'ю Службі новин ООН, передає Depo.ua.

"Позаторік у колишнього Генерального секретаря ООН була ідея відкрити спеціальний офіс підтримки ООН, який би займався моніторингом виконання Мінських угод. Але цього не було зроблено в силу певних причин. Однак ми вважаємо, що це питання міг би допомогти вирішити нинішній Генеральний секретар", - впевнений український дипломат.

Він зазначив, що в Європі, головним чином, за питання безпеки відповідає ОБСЄ, "але втручання ООН, в хорошому сенсі цього слова, не завадило б".

При цьому Єльченко наголосив, що "тут є велике поле для роздумів".

Бесіда з головою Української місії стосувалася, головним чином, майбутнього в лютому головування України в Раді Безпеки ООН. У цьому зв'язку дипломат розповів, що порядок денний буде складатися з двох частин або двох елементів".

Серед них – традиційні питання, які зазвичай включаються в програму, а також ініціативи української сторони. При цьому передбачається участь у засіданнях міністра закордонних справ України Павла Клімкіна. Крім того, є плани участі в дебатах Президента України Петра Порошенка.

Серед тем, які будуть ініційовані для обговорень українською стороною питання терористичних загроз критичним об'єктів інфраструктури, а також безпеку в Європі та роль ООН у врегулюванні конфліктів у цій частині світу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme