Як у Львівській облраді воюють за мікропроекти

На офіційному веб-сайті Львівської облради пропав документ, який ледь не спричинив розвал коаліції в обласному парламенті

На офіційному веб-сайті Львівської облради пропав документ, який ледь не спричинив розвал коаліції в обласному парламенті. Йдеться про проект рішення, яким було передбачено усунення першого заступника голови облради Парасковії Дворянин від співголовування в Конкурсній комісії обласного конкурсу мікропроектів. Про це пише Depo.Львів з посиланням на Леополіс.

Про всі перипетії з цим проектом рішення Leopolis.news писав учора. Коротко нагадаємо: суть нововведень полягала в тому, що після ухвалення змін на сесії облради співголовою Конкурсної комісії мав би стати заступник Олександра Ганущина Володимир Гірняк.

Коментуючи цю ситуацію, Парасковія Дворянин зазначила, що після її можливого усунення програма видозміниться і нею управлятимуть за принципом так званого "ручняка". "На мою думку, все робиться для того, щоб сама рада була керована. Братимуть до уваги не суть поданого мікропроекту, його значимість чи якість підготовки, а те, чиї інтереси, якого депутата за цим усім стоять", – заявила перший заступник голови Львівської обласної ради.

За словами експертів, головною причиною появи такого проекту рішення стало велике бажання окремих осіб "задобрювати" депутатів, у ручному режимі лобіюючи проекти з їхніх округів, та контролювати фінансові потоки. А враховуючи кошти громад та спонсорів, обласного та місцевих бюджетів, тут ідеться про сотні мільйонів гривень.

Під час апаратної наради в голови обласної ради Парасковія Дворянин висловила обурення "закулісними іграми" та інтригами навколо згаданого проекту рішення. Вона підтвердила, що на знак протесту покинула нараду, яку проводив Олександр Ганущин. Після цього з офіційного сайту обласної ради зник і сам проект рішення.


Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme