Відео з "торнадівцями" у Лук'янівському СІЗО було змонтовано, - Мін'юст

Відео з Лук'янівського слідчого ізолятора, яке нібито доводить, що вухо бійцеві розформованої роти "Торнадо" Максиму Глібову відрізав його екс-командир, а не він сам, було змонтовано

Про це сказав заступник міністра юстиції Денис Чернишов, передає Depo.ua з посиланням на "Громадське".

"Зараз вже ясно, що відео змонтоване. Це реальне відео з Лук'янівського СІЗО, яка певним чином змонтовано", - сказав Чернишов. Він зазначив, що Мін'юст з'ясовує було відео "порізане або не порізане".

Також, Чернишов розповів, що Мін'юст з'ясовує, як відео потрапило до представників ЗМІ.

Він сказав, що люди, які передали це відео, понесуть відповідальність, оскільки СІЗО – режимний об'єкт і подібна інформація є секретною.

"Зараз йде розслідування. Я не можу коментувати хід слідства. Наразі ситуація повністю контрольована. Конфлікт, я так розумію, вичерпаний", - сказав Чернишов.

Раніше було опубліковано відео з Лук'янівського СІЗО, на якому видно, що колишньому бійцю спецроти "Торнадо" Максим Глібов відрізав вухо його екс-командир Онищенко.

Нагадаємо, 11 січня після свідчень у суді боєць "Торнадо" у камері Лук'янівського СІЗО відрізав собі вухо.

За інформацією нардепа Ігоря Мосійчука, він це зробив на знак протесту проти посилення умов утримання.

Пізніше стало відомо, що поліція кваліфікували подію як опір правоохоронцям.

Також повідомлялося, чому він відрізав собі вухо.

Довідка: Рота спеціального призначення "Торнадо" входила в структуру МВС. У червні 2015 року було затримано 8 бійців "Торнадо", серед яких командир Руслан Онищенко, за звинуваченням у незаконному позбавленні волі і викраденні місцевих жителів, їх тортурах, вбивствах і низці інших тяжких злочинів. 18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти "Торнадо". Зараз підрозділ ліквідовано, а його командира Онищенка та деяких бійців судять.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme