В Україну через порти Одещини намагалися ввезти вантаж заражених бананів

Спеціалісти виявили карантинний організм – середземноморську плодову муху

В Україну через порти Одещини намагалися…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на прес-службу ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, у Одеському порту та паромному комплексі Чорноморського порту виявили середземноморську плодову муху у вантажах фруктів.

20 січня 2017 року спеціалістами під час проведення фітосанітарного контролю в Одеському морському торговельному порту було виявлено карантинний організм – середземноморську плодову муху (Ceratitis capitata Wied).

Небезпечним шкідником, що може суттєво зіпсувати зовнішній вигляд та смак фруктів, був заражений вантаж бананів загальною вагою 91,922 тонн. Партія фруктів надійшла до України з Еквадору та Коста-Рики.

21 січня 2017 року при проведенні фітосанітарного контролю на території паромного комплексу Чорноморського морського торговельного порту в вантажах фруктів також було виявлено карантинний організм - середземноморську плодову муху. Шкідником уражено 72,6 тонн мандаринів та 23,7 тонн грейпфрутів.

Заражені вантажі затримано, до них будуть вжиті відповідні фітосанітарні заходи.

З метою недопущення подібних випадків в подальшому, до країн-експортерів надіслані нотифікаційні повідомлення про невідповідність вантажів фітосанітарним вимогам України.

Нагадаємо, що раніше через одеський порт в Україну хотіли завезти заражені ківі з Греції.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme