В Україні створять арабський банк

Українсько-арабська ділова рада запропонувала створити в Україні банк зі 100% капіталом арабських бізнесменів

Нова фінустанова повинна полегшити вихід на ринок України багатьох компаній з Близького Сходу, які готові інвестувати у сільське господарство і переробну промисловість, заявив президент українсько-арабської ділової ради Шейх Емад Абу Алруб, повідомляє Depo.ua з посиланням на UBR.

"Ми хочемо створити в Україні арабський банк, який полегшить вихід на ринок багатьох компаній з Близького Сходу. Представники Національного банку і Кабінету міністрів підтримують нашу ідею. Зараз ми займаємося налагодженням контактів між українськими і арабськими діловими колами", - заявив президент українсько-арабської ділової ради.

При цьому стратегічним завданням організації є залучення в Україну інвестицій на загальну суму 0 млрд. За словами президента українсько-арабської ділової ради, арабські компанії готові інвестувати у сільське господарство і переробну промисловість України.

"Проте в Україні варто ухвалити закони, які б захищали іноземні інвестиції, боролися з корупцією у судовій гілці влади і спростили візовий режим для представників ділових кіл", - зазначив Шейх Емад Абу Алруб.

Нагадаємо, 18 грудня Нацбанк України визнав "Приватбанк" неплатоспроможним і запропонував уряду його націоналізувати. Головний власник банку Ігор Коломойський погодився на це і 22 грудня банк офіційно перейшов у власність держави.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme