В Киргизстані оновили основний закон

Президент Киргизії Алмазбек Атамбаєв підписав указ про оприлюднення офіційного тексту оновленої конституції

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента Киргизії.

Урочиста церемонія підписання відбулася у п'ятницю, 27 січня, у присутності спікера парламенту країни, лідерів парламентських фракцій, прем'єр-міністра, голови Верховної ради, а також голів Центрвиборчкому і Конституційної палати.

Як зазначив Алмазбек Атамбаєв, новий Основний закон Киргизії було внесено близько 40 різних поправок, а також усунуто понад 60 неточностей.

"Поправки в Конституцію створюють реальну основу для зміцнення взаємодії парламенту і уряду. Від став звичним непереборного антагонізму між законодавчою і виконавчою гілками влади ми маємо можливість перейти до ефективної спільної роботи", - заявив він в ході церемонії.

При цьому президент Киргизії підкреслив, що внесені поправки дозволять країні вийти з ситуації, коли міжнародні партнери могли нав'язувати Киргизстану неприйнятні для країни норми і рішення.

Оновлена Конституція Киргизстану офіційно вступить в силу після публікації в державних ЗМІ. Це повинно відбутися не пізніше 29 січня.

Нагадаємо, у липні 2016 низка політичних партій Киргизстану, що входять до парламенту, на чолі з президентом виступили з ініціативою змінити конституцію. Чинна редакція документу, прийнята на всенародному референдумі після держперевороту в 2010 році, була схвалена Венеціанською комісією. У ній є пункт, що забороняє зміну Основного закону країни до 2020 року. Частина політичних партій, в тому числі входять до коаліції більшості парламенту, виступила різко проти реформування Основного закону.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme