У Києві затримали російських "засланих казачків", що мають зв'язки із бойовиками Донбасу

Співробітники Держприкордонслужби спільно з СБУ в аеропортах Києва виявили шістьох громадян Росії, можливо, що проходять службу в ЗС РФ, які мають зв'язки з бойовиками окупованого Донбас або причетних до інших злочинів

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби України

Повідомляється, що в аеропорту "Бориспіль" при оформленні рейсу, який прибув з Мінська, були виявлені 5 громадян Росії. Всі чоловіки прибули в Україну вперше.

"В ході додаткового контролю у кожного з росіян знайшли однакову суму коштів в розмірі по 100 000 рублів РФ в однакових конвертах. У деяких з них збігалася дата видачі паспортів. При цьому всі п'ятеро відзначили відпочинок, як мету свого перебування на території нашої держави. Під час спілкування чоловіки відповідали чіткими фразами, характерними саме для військових або осіб, які пройшли відповідний інструктаж", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що в одного з росіян прикордонники спільно з СБУ виявили військовий квиток, жетон ЗС РФ і маскувальний халат. Також встановлено, що деякі з прибулих можуть бути причетні до злочинного угрупування, пов'язаної з шахрайськими діями в банківській сфері.

Даним громадянам РФ було відмовлено у перетинанні державного кордону.

Також повідомляється, що ще одного громадянина Росії прикордонники спільно з СБУ виявили в аеропорту "Київ". Він також прилетів в Україну рейсом з Мінська.

"Під час прикордонного контролю на чоловіка спрацювала база даних, оскільки відносно нього діяло доручення від правоохоронних органів. Далі під час перевірки правоохоронці встановили, що чоловік є головою Ради директорів однієї з групи компаній, яка займається фінансуванням проектів в Росії і за кордоном. Також з'ясувалося, що він має зв'язки з представниками незаконних збройних формувань, які воюють на сході України - в його телефоні були знайдені відповідні контакти", - зазначають у відомстві.

Також повідомляють, що затриманий нагороджений медаллю "За повернення Криму" особисто міністром оборони Росії.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme