UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Хмельницькому запрацювала нова програма для здоров'я містян

Десятки мільйонів гривень і реформа мають покращити систему охорони здоров'я міста

У Хмельницькому запрацювала нова програм…

Торік міська влада на медичну галузь Хмельницького виділила 56,5 млн. грн. На 1 млн. збільшилась сума на виписку пільгових рецептів. До того ж, було залучено 25 млн. грн. позабюджетних коштів, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією сайту облдержадміністрації.

За словами начальника управління охорони здоров'я Хмельницької міськради Бориса Ткача, торік дещо змінилася мережа закладів охорони здоров'я міста – до неї додалися 2 Центри первинної медико-санітарної допомоги та колишня лікарня вузлової станції "Гречани", де створили лікувально-консультативний центр.

Завершують впровадження у місцевих поліклініках системи електронного запису на прийом до лікарів. У минулому році купили багато обладнання для ЗОЗ, провели суттєві капітальні та поточні ремонти, виконували програму енергозбереження, запровадили безкоштовне 3-денне перебування у реанімації, забезпечили проект "Ліки на тумбочку", безкоштовні послуги в травмпунктах міста та ін.

За твердженням Бориса Ткача, у 2017 році почали втілювати міську програму "Здоров'я хмельничан на 2017-2021 роки". Вона передбачає комплекс заходів, спрямованих на покращення медичного забезпечення хмельничан. Щоб наблизити лікарську допомогу до людей, у Хмельницькому мають відкрити ще 20 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини.

Директор Департаменту Яків Цуглевич підкреслив, що у місті залишається кілька проблемних напрямків. Зокрема, необхідно відкрити в міській лікарні філію відділення гемодіалізу, поміркувати над розвитком фізичної реабілітації інвалідів та учасників АТО, розвивати у місті спортивну медицину, відкрити у всіх поліклініках "Кабінети довіри".

На думку головного медика області, варто також розглянути питання про відкриття у Хмельницькому ще одного Центру ПМСД. Оскільки двох таких закладів для міста із населенням 260 тисяч, може виявитись замало.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme