У Харкові стало легше отримати візу до Польщі

У візовому центрі в Харкові почала діяти нова, спрощена система реєстрації на подачу документів для отримання польської візи

У Харкові стало легше отримати візу до П…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі Харківської міськради, про це розповів Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський.

Він зазначив, що система працює з 20 січня.

За словами Яблонського, головною відмінністю від попередньої системи є те, що тепер спеціально реєструватися не потрібно. Тепер той, хто хоче отримати польську візу, повинен звернутися із закордонним паспортом у відділення "Ідея Банку" або "КредоБанку" і здійснити передоплату. Під час попередньої оплати в банку заявник отримує унікальний PTN-код, який протягом наступної доби активується через систему реєстрації. Реєстрація дати і часу подачі документів відбувається автоматично.

Під час попередньої оплати заявник також вибирає потрібний тип візи і повідомляє про дійсний номер телефону. За цим номером йому зателефонує оператор, щоб підтвердити дату і час подачі документів на отримання візи в Польщу.

Заявники, які реєструвалися за старою системою, будуть прийняті відповідно до призначеної дати реєстрації.

За словами Яблонського, ця система спростить процес подачі документів і дозволить виключити всіх нелегальних посередників, які реєструються для подачі документів, а потім продають ці місця.

Крім того, найближчим часом консульство розраховує збільшити штат співробітників візового центру, що дозволить приймати більше бажаючих отримати польську візу і прискорити процес її отримання. В цілому ж польський візовий центр приймає від 700 до 900 осіб в день.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme