У Харкові справу Штепи хочуть передати в інший суд

Червонозаводський райсуд Харкова передав провадження щодо екс-мера Слов'янська Нелі Штепи до Апеляційного суду Харківської області для визначення підсудності іншому суду

У Харкові справу Штепи хочуть передати в…

Про це в коментарі кореспонденту Depo.Харків сказав заступник керівника апарату Червонозаводського райсуду Харкова Вадим Долженко.

Він зазначив, що сьогодні, 27 січня, за розпорядженням керівника апарату Червонозаводського райсуду Олександра Вороніна відповідальний працівник здійснив спробу автоматизованого розподілу. Однак автоматичний розподіл і, відтак, визначення головуючого судді у справі Штепи не відбулося через відсутність суддів, які мають право слухати справу. Факт неможливості розподілу підкріплений відповідним протоколом.

Долженко підкреслив, що частина суддів Червонозаводського райсуду Харкова вже були слідчими суддями у справі Штепи, тому вони не мають право розглядати провадження, деякі судді перебувають на лікарняному, п'ятьох суддів звільнено, одна суддя виключена з системи розподілу у зв'язку із закінченням найближчим часом терміну повноважень, у однієї судді вже закінчилися повноваження.

Представник суду підкреслив, що термін тримання під вартою Штепи невдовзі закінчується, тому справа одразу бела передана до Апеляційного суду з метою визначення підсудності іншому суду.

Як повідомляв Depo.Харків, Штепу обвинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

26 січня під час чергового засідання представники державного обвинувачення заявили відвід головуючому судді Віктору Єжову, оскільки стосовно нього за матеріалами СБУ було відкрито кримінальне провадження за фактом сприяння терористичній діяльності (ч. 1 ст. 258-3 ККУ). Дізнавшись про це Єжов заявив самовідвід. Клопотання про відвід головуючого та заява про самовідвід були задоволені.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme